4 bijzondere verhalen over de kracht van alleen zijn

Alleen zijn kan af en toe best heel lekker zijn. Vooral na de feestdagen kun je snakken naar wat tijd voor jezelf. Om na te denken, een boek te lezen, te wandelen, of een film te kijken. Even geen gesprekken voeren, maar tot rust komen. Gek genoeg kan de plotselinge rust en stilte je ook een beetje een ongemakkelijk gevoel geven. Je weet niet wat je moet doen, grijpt naar je telefoon of gaat toch opruimen. Speciaal voor die momenten zetten we 4 prachtige TED Talks voor je op een rij, die je haarfijn uitleggen, waarom het af en toe goed is om je eigen gezelschap op te zoeken.  

De kwaliteiten van introverte mensen

Susan Cain bejubelt de talenten en kwaliteiten van introverte mensen en hun rol in onze samenleving. Ook al is het voor introverte mensen soms moeilijk om een plekje te veroveren in onze samenleving, waar iedereen sociaal gedrag beloont.

Het buitenbeentje

Ava Max zingt in het prachtige liedje So Am I over het gevoel om een buitenbeetje te zijn. Schrijfster Lidia Yuknavitch deelt haar rauwe ervaringen met verlies, schaamte en het proces waarin ze zichzelf leerde accepteren. Haar belangrijkste boodschap? Zelfs als je het gevoel hebt te falen, ben je mooi. Je kunt jezelf namelijk opnieuw uitvinden en dat maakt je wie je bent.

Alleen reizen

Solo zeilster Ellen MacArthur zeilde non stop over de wereld. Aan boord had ze alles wat ze nodig had. Ze vertelt wat ze onderweg meemaakte en leerde, terwijl ze helemaal op zichzelf was aangewezen. Tijdens de reis kwam ze tot een nieuwe visie op ons economische systeem.

17 jaar stilte

John Francis liep dertig jaar lang over de hele wereld met een belangrijke boodschap: respecteer en zorg voor elkaar en onze natuur. In die dertig jaar zweeg hij 17 jaar. Hoe en waarom hij dat deed, legt hij uit.

Deel jouw eigen verhaal

Heb je een mooi verhaal, dat je met ons wilt delen? Dat kan via social media, email of als reactie onder dit blog.

Over de schrijver