Preloved: deze spullen hoef je echt niet nieuw te kopen

Preloved of tweedehands spullen zijn veel leuker dan nieuwe spullen. Ze zijn uniek, goedkoop (of in elk geval goedkoper dan nieuw) en ze vertellen een verhaal. Marktplaats kennen we allemaal, maar er is zo veel meer. Van kleding, tot bouwmaterialen, interieurartikelen en elektronica. En nu zelfs grote merken starten met de verkoop van tweedehands items, weet je zeker dat er een omslag gaande is. Wij maakten een lijstje met handige plekken om op zoek te gaan naar absolute schatten.

The Next Closet

Altijd al een Chanel jasje willen hebben? Dan ben je bij The Next Closet aan het goede adres. Je koopt er unieke tweedehands designer fashion. De oprichters wilden de textielketen verduurzamen en dat lukt ze heel goed. Ze laten zien dat je door tweedehands te kopen gemakkelijk de impact van je kledingkast kunt verkleinen, want waarom nieuw kopen als er al zoveel moois is? Het leuke is dat ze ook nog hun impact meten. Via het platform kreeg bijvoorbeeld al 47.282 kilogram kleding een nieuw leven.

Reliving

Reliving.nl is een online marktplaats voor tweedehands interieur artikelen, waar je heel gemakkelijk gebruik van kunt maken. Het doel van Reliving is om te laten zien dat er al genoeg mooie spullen zijn waar je je huis mee kunt inrichten. Door drempels, zoals vervoer, vindbaarheid en kwaliteit weg te nemen, maken ze het gemakkelijker voor mensen om voor tweedehands te kiezen. Daarnaast laten ze ook zien hoeveel CO2 je bespaart!

Kringloopwinkels

Of je nou op zoek bent naar mooie wijnglazen, of een lekkere stoel, je kunt ze vinden bij de Kringloopwinkels. Als je een beetje geluk hebt natuurlijk. In Nederland zijn er zo’n 1500 winkels, dus er is er altijd eentje bij jou in de buurt. Je moet er alleen wel fysiek naar toe.

Elektronica

Dat tweedehands elektronica helemaal in opkomst is, blijkt wel uit het feit dat zelfs Bol.com tweedehands elektronica verkoopt. Speakers, oordoppen, camera’s of strijkijzers, je vindt het er. Ook een refurbished Iphone kun je prima tweedehands kopen. Zonder alle nieuwste snufjes, maar het werkt prima.

Bouwmaterialen

Als je gaat verbouwen, loop je misschien regelmatig een bouwmarkt binnen, maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Sinds kort zijn de bouwmarkten met tweedehands bouwmaterialen in opkomst. Je vindt er echt van alles voor een goed prijsje en je geeft het een nieuw leven.

Wat koop jij tweedehands? Laat het ons weten!

Over de schrijver

6 gedachten over “Preloved: deze spullen hoef je echt niet nieuw te kopen”

  1. Ik had een paar jaar geleden een collega die vies keek toen ik vertelde wat ik allemaal 2e hands kocht. Ze zou echt niet eten en drinken van 2e hands servies en al helemaal niet in een 2e hands bed gaan liggen , het idee alleen maakte al dat ze misselijk werd. Goh zei ik , je eet dus ook nooit in een restaurant en naar een hotel ga je dan zeer zeker niet? Huh, was haar reactie , wat heeft dat er mee te maken? Nou, je denkt toch niet dat ze in een restaurant voor elke gast nieuw servies uit de kast halen ? Of in een hotel voor elke gast een nieuw matras en beddengoed? Verbaasd keek ze me aan en zei, goh je hebt gelijk ik gebruik dus al jaren 2e hands spullen ook al heb ik ze niet in huis. Later hoorde ik dat ze na ons gesprekje ook regelmatig iets in een kringloop kocht.

  2. Reliving.nl bekeken. Kende hen nog niet.
    Onwaarschijnlijk veel geld vragen ze, echt geen Stijl.
    Had beter niet in het rijtje van Kringloop ed geplaatst moeten worden. Die willen alleen maar verdienen op een trend/hype. Komt op mij niet echt over als een goed bedoelende organistaie, maar een winstmodel.

  3. Of tweedehands kinderkleding ruilen. Bij Krijgdekleertjes . Er is heel veel zo goed als nieuwe babykleding tweedehands te krijgen, dus waarom nieuw kopen???

  4. Ik koop vrijwel alles tweedehands! Kringloop, marktplaats, koningsdagmarkt, Waterloplein,en de kringloopwinkel in Amersfoort heeft een hele klusafdeling! Ideaal. En leuk.

Reacties zijn gesloten.