5 verrassende toepassingen van aloë vera

Al duizenden jaren gebruiken we aloë vera. De oude Egyptenaren gebruikten het al als ingrediënt voor hun schoonheidsproducten en wat dat betreft is er in 6000 jaar niets veranderd.  De plant lijkt een beetje op een cactus, maar is familie van de lelie. Hoe verser en puurder de gel, hoe meer je kunt profiteren van de voordelen, want in de gel zitten allerlei heilzame voedingsstoffen. We zetten 5 verrassende toepassingen van aloë vera producten voor je op een rij.

1. Hydrateert en beschermt je huid

Als je verbrand bent door de zon biedt aloë vera verkoelende uitkomst, maar je kunt het natuurlijk het hele jaar door goed gebruiken. De gel hydrateert en beschermt je huid en dat is in de winter ook heel fijn, want het gaat droge handen en schrale wangen tegen. Vooral nu we constant onze handen wassen en mondkapjes je huid kunnen irriteren, is dat vaak nodig.

2. Verfrist je huid

Heb je slecht geslapen en kan je huid een oppepper gebruiken? Dan kun je je gezicht masseren met aloë vera. Je zult er dan snel weer beter uitzien. Daarnaast kun je aloë ook gebruiken als ingrediënt voor een DIY-gezichtsmasker of -gezichtscrème. Het is vooral heilzaam voor een onrustige huid met ontstekingen of puistjes.

Als er ook nog propolis wordt toegevoegd, krijg je aloë vera crème propolis en daarmee heb je de perfecte vochtinbrenger en beschermer voor iedere dag. Bijenpropolis is een natuurlijk materiaal dat bijen verzamelen uit de bladeren, knoppen en schors van bomen. Het vormt een sterke combinatie met de hydraterende werking van aloë vera.

3. Stralende tanden

Wist je dat je met aloë vera ook je tanden schoonhoudt? Tandpasta met dit ingrediënt is ideaal als je een natuurlijke tandpasta zonder fluoride wilt gebruiken. Het reinigt je tanden en tandvlees op een natuurlijke manier en gaat ontstekingen en aften tegen. Vooral als je tandvlees gevoelig is, is het prettig.

4. Weg slechte adem

Aloë vera kan helpen bij een slechte adem. Meng 50 ml met 100 ml water en drink dat op. Het zal zure oprispingen verlichten en daarmee een slechte adem tegengaan.

5. Een drankje vol vitamine C

Ook als drank wordt aloë vera steeds populairder. Het bevat namelijk een zeer grote hoeveelheid vitamine C en dat is goed voor je weerstand. Je kan het tegenwoordig zelfs gewoon in de supermarkt kopen, maar let op, want deze drankjes zitten vaak vol suiker. Een goede aloë drank bevat een hoog percentage pure gel en zo min mogelijk toegevoegde suikers.

Aloë Vera Helpt Shop

Dit artikel kwam tot stand met Aloë Vera Helpt Shop. Pure gel van de plant vormt grotendeels de basis van het hele assortiment. Om de kwaliteit van deze belangrijke grondstof te bewaken heeft Forever Living Products, het bedrijf dat deze producten maakt, het gehele proces in eigen beheer. Vanaf het bevruchten van de grond, het selecteren van de planten, het plant- en oogstseizoen tot en met de verwerking.

Bestel je voor 1 februari 2021 Aloe Proplis Creme toe aan je bestelling bij aloevera.helpt.shop en betaal slechts € 2,95 verzendkosten!

Heb jij nog andere toepassingen? Laat het ons weten. 

Over de schrijver