Van gifvrij eten val je vanzelf af

Biologisch eten zorgt voor gewichtsverlies. Dit stelt Julia Kang in haar boek ‘100% gifvrij’. “Gifstoffen hebben meer invloed op ons leven en gewicht dan we denken”, vertelt ze aan Dagblad de Pers. “Op deze manier laat ik mensen met andere ogen kijken naar biologisch eten.” Julia weet waar ze het over heeft, want zij heeft zelf jarenlang gekampt met overgewicht en eetstoornissen. Ze viel naar eigen zeggen kilo’s af toen ze besloot voortaan gifvrij te eten en chemische stoffen te vermijden.
Gewicht beïnvloedt door chemische stoffen
Julia’s verhaal klinkt logisch: “Niemand vindt het raar dat de meeste medicijnen ernstige bijwerkingen veroorzaken, dat we van sommige medicijnen dik worden zonder dat we meer eten en dat vrouwen aankomen zodra ze aan de pil gaan. We denken dat er maar twee factoren zijn die ons gewicht bepalen: meer eten dan je verbrandt en te weinig lichaamsbeweging. Dat is maar ten dele waar! De hoeveelheid eten en de hoeveelheid lichaamsbeweging hebben eigenlijk maar weinig invloed op onze natuurlijke gewichtsregulering. Daarentegen hebben onze hormoonhuishouding en onze hersens de meeste invloed op ons lichaamsgewicht. En juist deze worden ontregeld door gifstoffen.”
Biologisch eten niet duur
Julia geeft in haar boek praktische tips, waardoor het afvallen vanzelf lijkt te gaan: “Bijna iedereen kan biologisch eten, maar mensen moeten daarvoor bewuste keuzes maken en die kunnen ze alleen maken als ze de volle waarde van biologisch voedsel zien.” Daarnaast probeert ze haar lezers er ook van te overtuigen dat biologisch eten helemaal niet duurder is: “Als je elke dag zelf biologisch eten koopt en kookt, je biologische lunchpakket zelf maakt en meeneemt, is dat niet alleen gezonder en beter voor de lijn. Door de bewustwording laat je steeds meer ongezondere voeding achterwege en valt de uitgave aan biologische voeding per maand uiteindelijk lager uit dan die voor een gemiddeld voedselpatroon.”
Wetenschappelijk onderzoek
Er zijn nog geen wetenschappelijke onderzoeken bekend die bewijzen dat je van biologisch eten afvalt. Maar er komen wel steeds meer aanwijzingen in die richting. Het is echter een feit dat biologische voeding gezonder is voor ons en de samenleving.
Bron: Dagblad de Pers, juliakang.nl
Lees ook
5 tips om jouw afval-voornemens groen te maken
10 makkelijke en duurzame besparingen
Levende kunsthuid uit printer

15 reacties op “Van gifvrij eten val je vanzelf af”

  1. zonnebloemolie is geraffineerd, bevat teveel omega 6 t.o.v. omega 3 dus niet goed!
   geraffineerd is dat er erg hoge temperaturen aan te pas zijn gekomen den dus ook transvetten kunnen ontataan.
   daarom liever koud geperste olieen

  2. De meeste natuurlijke koudgeperste biologische olien kun je probleemloos koud gebruiken… Bij verhitting kunnen er echter schadelijke, kankerverwekkende stoffen ontstaan…
   Om te bakken, braden en frituren kun je het beste biologische extra vierge kokosvet gebruiken.

   1. ,,,als je er in wilt frituren kost extra vierge kokosvet,een kapitaal !je kan het best de ontgeurde
    biologische kokosvet kopen,die is zo'n 20 euro,per 2,5liter.

 1. BioLogische producten bevatten ook geen onnatuurlijke en schadelijke E-nummers, kleur-, geur- en smaakstoffen, zoetstoffen, transvet e.d.!
  BioLogische producten bevatten ook rietsuiker i.p.v. geraffineerd suiker, zeezout i.p.v. het chemisch behandelde 'keukenzout' en gezonde olien zoals olijfolie i.p.v. zonnebloemolie…
  Biologische producten bevatten meestal ook geen natuurlijke schadelijke en ongezonde stoffen en ook geen/weinig 'geraffineerd' zetmeel.

 2. BioLogische producten bevatten géén (resten) van onnatuurlijke giftige pesticiden en kunstmest…
  BioLogisch vlees is niet volgespoten met antibiotica en andere troep, en bovendien afkomstig van dieren die een beter, gezonder en natuurlijker leven hebben gehad dan de dieren op niet-biologische boerderijen en in de 'bio-industrie'.
  BioLogische producten hebben de tijd gekregen om in de Natuur en in de Zon te groeien, en zijn dan ook voller van kleur, smaak en voedingsstoffen!
  Chef-koks beamen dat BioLogische producten echt Beter van Smaak zijn!
  BioLogische producten zijn Duurzaam, Groen en met zorg voor de Natuur, Dieren en Mensen gemaakt en ook nog eens Fairtrade en verpakt in onschadelijke, biologisch afbreekbare of recyclebare materialen.
  BioLogische producten zijn dan ook altijd een Verantwoorde keuze!

 3. 'Overgewicht door chemische stoffen?
  BAARN – Onderzoekers van het Mount Sinai Medical Center in New York hebben een verband aangetoond tussen ftalaten en overgewicht bij jonge kinderen. Ftalaten kunnen menselijke hormonen nabootsen.
  Ftalaten worden gebruikt als weekmaker in plastics, maar komen ook voor in verzorgingsproducten. Er is groeiend bewijs dat naast, een ongezond voedings- en beweegpatroon, ook chemische stoffen invloed hebben op het ontstaan van overgewicht bij kinderen.
  Met het Amerikaanse onderzoek wordt dit vermoeden voor het eerst wetenschappelijk bevestigd. De onderzoekers bestudeerden de urine van 387 kinderen op de aanwezigheid van ftalaten. Bij 97 procent van de kinderen was sprake van een blootstelling aan ftalaten. Vervolgens vonden de onderzoekers een associatie tussen de concentratie ftalaten in de urine en het BMI en de buikomvang van de kinderen een jaar later.
  "Uit onderzoek bleek eerder al dat dagelijkse blootstelling aan chemische stoffen de neurologische ontwikkeling beïnvloedt, maar dit is het eerste echte bewijs voor de invloed op overgewicht bij kinderen", vertelt hoofdonderzoek Susan Teitelbaum. "Dit onderzoek benadruk ook weer het belang van het verminderen van blootstelling aan chemische stoffen zover mogelijk."'
  Bron: http://www.gezondheidsnet.nl/alles-over-afvallen/

 4. Haha Frissewind, inductie, die is goed. Aannemen dat het zo is, tot het tegendeel bewezen wordt…
  Denk dat t wel al genoeg bewezen is en nog steeds wordt: alle toevoegingen, vooral conserveringsmiddelen zijn boosdoeners. Maar vergeet ook niet de vele smaakmakers (E-nrs) en te veel zouten&suikers.
  Naast voeding is t ook de hormoonhuishouding o.a., dus miss heeft Jaac last van zijn hormonen? Miss helpt Tai Chi of yoga om te relaxen of tot rust te komen, dan gaan die hormonen vanzelf chillen en komt t vast goed.
  Maar ik denk ook dat het in de genen zit, als je oud wordt wordt/blijf je of dun of stevig. Dat kan zomaar gebeuren. Je kan op oudere leeftijd niet altijd evengoed meer bewegen en daarvan reguleren. Hoe je levensstijl al is zegt dan wel eens iets over je gestel, maar het kan ook vele andere oorzaken hebben. Dus als je voedingspatroon al goed is ben je al op de goede weg! 🙂

  1. Wanneer je alleen al brood vervangt door een produkt als WASA Knackebrot Rogge val je al. Ons brood is matig van kwaliteit en wordt omgezet in suikers die de alvleesklier aanzetten tot insuline produktie. De insuline zet aan tot produktie van bijnierschorshormonen. |
   Stresshormoon dus. Dat doet zetmeel/suiker met ons endocriene stelsel.Een opgejaagd lichaam is het resultaat. Kijk eens naar Metabolic Balance.

  1. Het beginsel "wie beweert bewijst" geldt dus hier niet.
   Sommige fabrikanten van geneesmiddelen negeren bijwerkingen totdat het tegendeel "bewezen" is,
   we kennen de gevolgen.

Reacties zijn uitgeschakeld.