Ambitieuze studenten organiseren congres over energie van de toekomst

Nuon Solar Car
23 maart 2012 organiseren tien studenten uit Delft, Utrecht en Leiden een congres over de energie en energietechnologieën van de toekomst voor ambitieuze studenten, bedrijfsleven en politiek. Ode mag vier van de felbegeerde kaarten weggeven voor studenten, plus twee kaarten voor mensen uit het bedrijfsleven.
Het is zeker geen studiedag voor ‘grijze pakken’, stelt één van de initiatiefnemers Jan-Pieter Versluijs. De organisatoren willen een publiek samenstellen waarmee ze daadwerkelijk de politiek en bedrijven ‘triggeren’ om aan de slag te gaan met de nieuwste technologieën die ook op het congres ter sprake zullen komen. Naast workshops, een beurs en een netwerklunch, zullen er lezingen zijn van onder andere Ruud Koornstra en zal Jan-Peter Balkenende een pitchwedstrijd voor jonge ondernemers presenteren.
Jonge generatie
De komende decennia zullen jaren zijn waarover achteraf gesproken zal worden als de energierevolutie, vanwege de transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. En deze overgang biedt kansen voor overheden en bedrijven om voorop te lopen in de nieuwe ontwikkelingen, vooral ook kansen voor de jonge generatie om het verschil te maken! De hoofdvraag van de dag is dan ook: “Hoe creëren we in Nederland een klimaat waarin ondernemingen de kans krijgen om duurzame energietechnologieën te exploiteren?”
Programma
In de ochtend is het programma gevuld met workshops, afgewisseld door inspirende sprekers. In de workshops komen de meest veelbelovende technologieën en ontwikkelingen aan de orde, of wordt onderzocht wat er komt kijken bij bestaande projecten zoals Desertec. Ook decentrale energieopwekking en de waarde van ‘smart grids’ en de efficiëntie van energieconsumptie zijn belangrijke thema’s.
‘s Middags zal er een wedstrijd zijn waarin ondernemers in een korte pitch hun start-up bedrijfje of innovatieve idee presenteren. Verder heb je de tijd om rond te kijken op een exhibitie-markt waar de meest innovatieve producten en onderzoeken worden tentoongesteld, zoals de Nuon Solarauto. Dagvoorzitter is Ode’s oud-hoofdredacteur Max Christern.
Mail en win!
Als student kun je buiten de selectie om kansmaken op een van de vier kaarten voor deze dag. Als je geen student bent kun je meedingen naar een van de twee kaarten voor bedrijven of ondernemers. Kijk op www.ode.nl hoe je kansmaakt. Meer informatie over het congres: allenergyday.nl
Foto: Nuon Solarteam
Meer lezen?
Leve de revolutie van het energie-internet
In het netwerk – Q&A met Jeremy Rifkin
Een ladder naar de wind


Volg Ode ook op Facebook, via de digitale nieuwsbrief, of neem een proefabonnement op Ode voor slechts €3,33 per maand

Over de schrijver