Amerikaanse ‘scheetfabriek’ verwerkt nu ook voedsel tot biogas

Pizza. Foto: Calgary Reviews, Flickr.
Pizza Restjes Worden Biogas. Foto: Calgary Reviews, Flickr.

Binnenkort zal de energie van zo’n 5000 New Yorkers  afkomstig zijn van de resten van het eten van vorige week. De rioolwaterzuiveringsinstallatie in New York ook wel bekend als de ”Fart Factory” gaat naast rioolafval, ook voedselresten verwerken tot biogas.

De pizzaresten van New Yorkers komen op dit moment nog terecht op één van de vuilnisbelten buiten de stad, waar het afval rot, en broeikasgassen produceert. Het project is een proefballon om te kijken of deze voedselresten niet op een betere manier gebruikt kunnen worden. Daarnaast staat het in dienst van het ambitieuze doel van de stad om in 2017 30% minder broeikasgassen te produceren.  De voedselresten zullen worden gemixt met het rioolwater en gegist worden één van de verteringinstallaties van de Newton Creek fabriek. Bij dit proces ontstaat biogas dat weer gebruikt kan worden om energie op te wekken. “Dit project heeft als voordeel dat het duurzaam natuurlijk gas produceert, terwijl het helpt om de lucht om ons heen schoon te houden” zei voormalige viceburgemeester Holloway.

“Eerder begroeven we afval vaak gewoon” verteld Doherty, lid van de afval verwerkingscommissie van New York. “Maar met een project zoals deze, kunnen we het milieu voor onze kleinkinderen beschermen”. Als het project een succes wordt, zullen de grote stinkende afvalbergen buiten de stad misschien spoedig verleden tijd zijn.

Bron: Huffington post

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Mechanisch koeienmaag kan 2,5 miljoen Amerikaanse huizen van stroom voorzien
Deens restaurant kookt met afval voedsel

1 reactie op “Amerikaanse ‘scheetfabriek’ verwerkt nu ook voedsel tot biogas”

  1. Heel goed idee. Rottingsprocessen kunnen nogal wat methaan produceren, wat normaalgesproken als broeikasgas in de atmosfeer terecht komt. Maar je kunt er ook auto's op laten rijden, of er energie mee produceren.

Reacties zijn uitgeschakeld.