Amsterdam krijgt er 1000 nieuwe oplaadpunten bij

Oplaadpunt Marc0047 E1302852572128
[email protected], Heijmans

Energiebedrijven Essent en Nuon en bouwonderneming Heijmans gaan de komende jaren duizend nieuwe oplaadpunten aanleggen voor elektrische auto’s in Amsterdam. Dat is de uitkomst van een aanbestedingsprocedure van de gemeente Amsterdam, meldde het bouwbedrijf vandaag. De partijen gaan samenwerken om de oplaadpunten te plaatsen en van groene stroom te voorzien. “De twee partijen, een combinatie van Nuon en Heijmans en Essent, zullen nu zelf particulieren en bedrijven benaderen voor opdrachten om de oplaadpunten te plaatsen”, vertelt Marc Lucassen van Heijmans. “Iedereen die elektrisch rijdt kan straks gratis een oplaadpunt aanvragen, met parkeerplaatsen waar twee auto’s tegelijkertijd opgeladen kunnen worden.”

Sinds de eerste oplaadpunten werden geplaatst in de hoofdstad in 2009 zijn er meer dan tweehonderd bij gekomen. Daarvan is ongeveer de helft voor privé-gebruik, de rest is openbaar. Die oplaadpunten werden geplaatst door Nuon in samenwerking met netbeheerder Liander. Lucassen verwacht dat het in de toekomst wel eens hard kan gaan met de groei van het aantal oplaadpunten in de stad. “Het omslagpunt naar elektrisch rijden komt dichterbij. Op dit moment is het aantal oplaadpunten beperkt, evenals de techniek van het elektrisch rijden, op sommige punten. Maar nu commerciele partijen en de overheid veel gaan investeren, kan er al binnenkort een sneeuwbaleffect ontstaan. Er zullen steeds meer mogelijkheden komen voor elektrisch rijden, daarom zullen meer mensen er voor kiezen, net als gebeurde bij de mobiele telefoon. Voor Amsterdam is het een goede manier om de luchtvervuiling en fijnstof in de binnenstad te verminderen, en daarbij speelt de mogelijkheid voor een parkeerplek in de stad natuurlijk een grote rol.”

Bron: ANP
Foto: [email protected], Heijmans

Lees ook:
Duurzame mobiele telefoons van Sprint
Zeilboot met zonnezeilen
Elektriciteit voor marihuana: 5 miljard dollar (in de VS)/
Nissan LEAF groenste auto van 2011

Voor meer duurzaam nieuws: www.clubvan30.nl

1 reactie op “Amsterdam krijgt er 1000 nieuwe oplaadpunten bij”

  1. wel jammer dat als 1 accu kapot gaat van je fiets je ze allebij moet vervangen want los zijn ze niet te koop en bij giant zijn deze 730 euro per stuk en gaan max 3 jaar mee dus weer een plan van niks en zeker niet millieu bewust want hoeveel kern centrale's moeten er worde gemaakt om die accu's te prodiseren dus daar gaat je milieu plan Nuon en Heijmans en Essent, dat zoizo oplichters eerste klas zijn en al nagedacht hoeveel gemicallie er nodig zijn om al die onderdelen te maken voor die fietsen en oplaad punten dus groene stroom my ass!!!!!!! Nuon en Heijmans en Essent,

Reacties zijn uitgeschakeld.