Amsterdam schrapt oplaten ballonnen op 30 april na sociale media actie

Foto: wikimedia commons

Burgemeester Van der Laan heeft besloten om de Koningsvaart in Amsterdam op 30 april niet te eindigen met het oplaten van 150.000 ballonnen. Dat meldt de gemeente Amsterdam vandaag. Volgens de gemeente was “nadrukkelijk gekozen voor milieuvriendelijke ballonnen, maar de burgemeester wil hiermee tegemoet komen aan de zorgen die bij veel mensen leven over de gevolgen voor de natuur.” Via facebook en andere sociale media kwam er veel kritiek op de ballonnen-actie. 
De gemeente benadrukt dat er rekening gehouden zou worden met het milieu. Zo waren de balonnen 100% biologisch afbreekbaar en zouden er geen stukjes touw of metaal aan de balonnen bevestigd worden.
Maar schrijft de gemeente in een persbericht: “In reactie hierop kwamen veel zorgen naar boven over de gevolgen voor het milieu, in het bijzonder voor dieren die restanten van de ballonnen kunnen opeten. Veel mensen hebben hun zorgen geuit via internet en social media en de burgemeester e-mails gestuurd. Deze neemt de burgemeester serieus.”
Bron: Amsterdam.nl, Parool
Lees ook
[adrotate group=”2″]
19-jarige student uit Delft bedenkt oplossing voor plastic soep
Gestrande walvis had 17 kg plastic in zijn maag

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020