Amsterdammers vissen voor design boot van plastic afval

Vissen naar plastic afval. Foto: Chris van Houts / Plastic Whale
Vissen naar plastic afval. Foto: Chris van Houts / Plastic Whale
Zondag 1 september vindt de derde editie plaats van het jaarlijkse Oud-Amsterdamsch Plastic Visschen. Een vloot van tientallen boten bevaart hierbij de Amsterdamse grachten en vist naar plastic afval. Dat meldt de organisator van het event, Plastic Whale. Het doel: het opvissen van zoveel mogelijk plastic afval en het ophalen van 19.500 euro, om daarmee de bouw van een design boot van Amsterdams Grachtenplastic te starten.
Bij eerdere edities van het evenement deden veel meer mensen mee dan organisator Marius Smit had verwacht: “Het was alsof mensen gewoon stonden te popelen om op de boot te springen om plastic uit de grachten te vissen,” zegt Smit. “Het bewijst dat mensen wel bereid zijn iets goeds te doen, maar dat het ze vaak ontbreekt aan een praktische – en vermakelijke – manier. Hiermee haakt Plastic Visschen in op de milieubewuste tijdsgeest.”

Meedoen aan plastic visschen

Deelname aan het evenement is gratis. Mensen met of zonder boot kunnen zich nog aanmelden via [email protected] Indien men zonder boot komt zorgt Plastic Whale voor plaatsing op een van de deelnemende boten. De boten vertrekekn vanaf 14 uur vanaf Hanneke’s Boom (Dijksgracht 4, Amsterdam, www.hannekesboom.nl).

Crowdfunden van gerecycleerde design boot

Plastic Whale wil met het opgehaalde plastic een design boot bouwen. Hiervoor heeft de stichting €19.500 nodig. Dan kan een mal gemaakt worden voor de romp. Als je wilt bijdragen kan dat. Vanaf €10 kun je op www.plasticwhale.com het project steunen. Als dank zet Plastic Whale de namen van alle donateurs straks op de boot van Amsterdams Grachtenplastic.
Bron: Plastic Whale
Lees ook
Teken de petitie voor een oerwoudvrije Magnum
Infographic: de gevaarlijkste dieren van de Middellandse Zee
Plastic soup verwerkt tot Plastic Whale

Over de schrijver