Amsterdamse burgers willen miljard euro voor groene economie

Foto: Recrotka, Michiel Mobach op Flickr

Amsterdam krijgt de komende jaren bijna een miljard euro voor de verkoop van zijn aandelen Nuon. GroenLinks wil een deel van het geld gebruiken voor een gecombineerde aanpak van de economische en de klimaatcrisis: een zogenaamde Green Deal.

Maar liefst 56% van de Amsterdammers wil dat de opbrengst van de aandelen Nuon ten goede komt aan investeringen in de economie en duurzaamheid in de stad; de Green Deal. Uit de enquête blijkt dat de steun het grootst is in de leeftijdsgroep 35-54 jaar.

Tamira Combrink (GroenLinks): “De Green Deal levert groene banen voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt, faciliteert groene concurrentiekracht in de stad en levert kostenbesparing op voor Amsterdammers door bijvoorbeeld huizen te isoleren.”

Afgesproken is dat een groot deel van de opbrengst van Nuon aandelen terecht komt in het Amsterdams Investeringsfonds. Dit is opgericht voor investeringen ten behoeve van innovatie, klimaat, economie en stedelijke ontwikkeling. Het CDA stelde deze week voor met deze opbrengst gemeentelijke schulden af te lossen. Een meerderheid van de Amsterdammers is het hier niet mee eens.

Bron: Nieuws uit Amsterdam, GroenLinks

Lees ook:
Win een zuinige en snelle pc

Parlementslid wil CO2-uitstoot reduceren door regenwoud te kappen

Arabische lente goed voor zonne-energie

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020