Amsterdamse daklozen gaan herbruikbare tasjes verkopen

Plastic Tasjes Vervuilen Milieu. Foto: Tim Parkinson, Flickr
Nooit Meer Plastic Tasjes. Foto: Tim Parkinson, Flickr
Amsterdamse daklozen gaan vanaf 20 februari herbruikbare tasjes verkopen in een aantal supermarktketens. Dat meldt de Amsterdamse afdeling van de Partij voor de Dieren. Het idee is afkomstig van deze partij en wordt nu uitgevoerd door de gemeente.

Johnas van Lammeren, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren Amsterdam: “Sinds 2011 hameren wij in de gemeenteraad op het aanpakken van de miljoenen wegwerptasjes die hier maandelijks worden weggegeven door winkels. Het is fantastisch dat wethouder Van Poelgeest nu heeft besloten ons voorstel te gaan uitvoeren. Een kroon op ons werk. We hebben al veel enthousiaste reacties ontvangen van winkelpersoneel.”

De Partij voor de Dieren pleitte eerder al voor een tassentaks. Uit een proef van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) en het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken zou blijken dat het aantal tasjes dat winkels aan klanten meegeven flink kan dalen wanneer een combinatie van een financiële bijdrage en goede informatie over de gevolgen voor het milieu wordt ingezet.

Bron: Partij voor de Dieren Amsterdam, gevonden via Vroege Vogels

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Experttip voor iedereen die een hekel heeft aan plastic
Utrecht doet plastic waterflesjes in de ban

Over de schrijver