Amsterdamse fietsers blijken keurige verkeersdeelnemers

Fietsers In Amsterdam Blijken Keurige Verkeersdeelnemers. Foto: Egnaroorange, Flickr
Fietsers In Amsterdam Blijken Keurige Verkeersdeelnemers. Foto: Egnaroorange, Flickr
Tegen alle vooroordelen in houden verreweg de meeste fietsers in Amsterdam zich keurig aan de verkeersregels. Dat schrijft de Amsterdamse omroep AT5 op basis van een bericht uit de Trouw. Dat zou blijken uit een onderzoek van sociale wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam. Zij maakten video-opnamen van 9 drukke kruispunten in de stad.

AT5: “Het resultaat is verbluffend. Uit analyse blijkt dat bijna negen op de tien fietsers zich keurig aan de verkeersregels houdt. Zij volgen de voorgeschreven routes over het kruispunt en stoppen netjes voor rood licht. Een kleine minderheid week af door bijvoorbeeld een bocht af te snijden en slechts vijf procent van de fietsers gedroeg zich roekeloos.”

Bron: AT5

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Stadsfiets Denny wint prijzen met meest briljante fietsslot ooit

Over de schrijver

1 gedachte over “Amsterdamse fietsers blijken keurige verkeersdeelnemers”

  1. Had eens gekeken in de marathon buurt in zuid rn dan vooral op het kruispunt olympiaweg-marathonweg. 9 van de 10 fietsers rijden er door rood! Als ik als voetganger over het zebrapad met groen licht loop, word ik bijna van de sokken gereden door fietsers! Om niet te vergeten het overal in de buurt op de stoep fietsen, rakelings langs je. Terwijl de politie op de stoep geschilderd heef: “fietsers afstappen.” Een fijn onderzoek, er hoeft nu niet meer opgetreden te worden, denkt iedereen nu.

Reacties zijn gesloten.