De Irish Times en Der Spiegel International besteden aandacht aan de Amsterdamse plannen om asociale huurders uit huis te zetten en in zogeheten ‘tuigdorpen’ te vestigen. Burgemeester Eberhard van der Laan en zijn woordvoerder Bartho Boer vertellen in The Irish Times dat het maar eens afgelopen moet zijn met het asociale gedrag van sommige Amsterdammers.
Buurten kunnen vaak wel met één probleemgezin omgaan, maar als er verschillende asociale families in een straat wonen lopen de problemen uit de hand. Amsterdam heeft van het geleden geleerd en gaat probleeminwoners niet belonen met een vijfkamernieuwbouwwoning met een tuin op het zuiden, maar met sobere wooneenheden gemaakt van containers, en geplaatst in geïsoleerde gebieden.
Bron: 360, het beste uit de internationale pers.
Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
De tunnels van Gaza
Welke Europeanen zijn het dikst, luist en meest drankzuchtig?
Duitse moeders: een bedreigde soort
Amsterdamse “tuigdorpen” halen internationale pers
- Geplaatst door St. Maarten
- 5 december 2012
- Denken
Over de schrijver

St. Maarten
Marten van der Meulen (St. Maarten) onderzoekt de andere kant van bekende verhalen, in de hoop dat de wereld anders, beter kan.
Ga naar alle blogs van deze auteur St. Maarten
Marten van der Meulen (St. Maarten) onderzoekt de andere kant van bekende verhalen, in de hoop dat de wereld anders, beter kan.
Ga naar alle blogs van deze auteur
2 gedachten over “Amsterdamse “tuigdorpen” halen internationale pers”
Dit plan gaat alleen maar onnodig veel geld kosten, geld dat er nu helemaal niet is. Zelfs voor deze asociale families bestaan rechten die voor de niet asociale families bestaan, iedereen hoort gelijk behandelt te worden. Wie bepaalt er trouwens wat sociaal of asociaal is, de dames en heren politici van politieke partijen die momenteel iedereen voorliegen, die beloftes breken op het moment dat ze daarop verkozen zijn tot bestuurders ?. Dat wekt veel vertrouwen, niet dus.
Asociale families in containers stoppen zal bijna onmiddellijk een averechts effect krijgen, alle overlast die ze niet op de buren in en om de containers kwijt kunnen gaan ze ergens anders botvieren, in de omliggende wijken, misschoen wel de omliggende gemeentes.
Dit "grandioze" plan lijkt trouwens wel heel erg op een scène uit de film iRobot, erg origineel is het niet, je kunt mensen niet als producten in containers stoppen.
"politici van politieke partijen die momenteel iedereen voorliegen, .. Dat wekt veel vertrouwen, niet dus"
Zo gesteld is dat ook onmogelijk, per definitie.
"iedereen hoort gelijk behandelt te worden"
Mooi, geldt dat ook voor de buren getroffen door die overlast en hoe dan wel?
Reacties zijn gesloten.