Anders Eten Maand: van boer tot bord

Hoofdbanner 1 Tot 31 Okt

Eten is lekker, gezellig en natuurlijk ook een eerste levensbehoefte, maar wat we eten heeft niet alleen invloed op ons lichaam en onze geest, maar ook op de planeet. Door anders te eten (plantaardig, lokaal, seizoensgebonden) kan je jouw CO2-uitstoot verlagen en de biodiversiteit vergroten. Bovendien heeft het vaak een positieve invloed op je eigen gezondheid. Tijdens de Anders Eten Maand delen we alle aspecten van gezonde en duurzame voeding met je: van boer tot bord. Heb je interesse? Schrijf je dan hier of onderaan deze pagina in.

Schrijf je in

Tijdens de Anders Eten Maand – van 1 tot en met 31 oktober – delen we via een speciale nieuwsbrief informatie en interviews met inspirerende gamechangers in de voedingsindustrie. Denk aan boeren, producenten van duurzame voedingsmiddelen, influencers, koks en ‘gewone’ mensen die het roer omgooiden. We volgen de laatste trends en vernieuwende ontwikkelingen, delen interessante weetjes en testen zelfs je kennis. Maar we organiseren ook een Masterclass en verschillende workshops en maken een online magazine. Als je interesse hebt in gezonde voeding, dan mag je deze nieuwsbrief natuurlijk niet missen

Wat kun je verwachten?

  • Elke week ontvang je komt er een thema aan bod. Deze thema’s zijn: plantaardig eten, lokaal- en seizoensgebonden eten, ontwikkelingen en innovaties en gezondheid.
  • Elke week plaatsen we meerdere blogs, maar je ontvangt ook de speciale Anders Eten Nieuwsbrief.
  • Bij het inschrijven, stellen we je een aantal vragen over je huidige eetgewoonten en de kansen die je ziet voor een gezondere planeet, maar we vragen je ook aan welke informatie je behoefte hebt.
  • Je kunt je inschrijven voor een Masterclass en verschillende workshops. Hier zullen we je ruim op tijd over informeren.
  • En tenslotte geven we aan het eind van de maand een online magazine aan met praktische informatie, maar ook bijzondere reportages.

Doe je mee?

Je kunt je hier of onderaan deze pagina inschrijven voor de Anders Eten Maand. Na afloop van de maand stopt de nieuwsbrief automatisch. Je deelname aan de Anders Eten Maand is helemaal gratis. Om je te kunnen inschrijven, vragen we je een aantal vragen te beantwoorden over je eetpatroon. Dit doen we om de content van de maand en van de nieuwsbrief goed af te stemmen op jouw interesses en behoeftes. 

Voor deelname aan een masterclass of workshops vragen we om een financiële bijdrage. Net als voor het online magazine. 
Met je deelname maak je automatisch kans op een moestuinbak van Vertisign, waarmee je op je balkon, dakterras of tuin je eigen groenten en kruiden kunt verbouwen.

Untitled Design

Masterclass over (pseudo)granen

Wil jij meer leren over het gebruik van granen in je dagelijkse voeding? Dan is deze online masterclass van Sascha de Lint echt iets voor jou. Ze gaat je alles vertellen over granen en pseudo-granen, zoals spelt, tarwe, amarant en kamut. Wat zijn de eigenschappen van deze granen, welke voedingsstoffen zitten er in en waar kun je ze voor gebruiken. Van ontbijt tot diner, alles komt aan bod. 
Meld je hier aan.

Partners

De Anders Eten Maand kunnen we niet zonder hulp organiseren!

Heel dankbaar zijn we voor de samenwerking met Triodos Bank voor het mogelijk maken van de Anders Eten Maand. Triodos Bank is er van overtuigd dat geld veranderkracht heeft. Samen met de ruim 700.000 klanten werken zij elke dag aan een duurzame samenleving.

Ook werken we samen met Future of Food Institute. Future of Food Institute is een marketing onderzoek bureau en heeft als missie om de transitie naar een duurzaam voedselsysteem te helpen versnellen, met de consument als drijvende factor. Food innovatie is vaak niet erg succesvol. Als de consument er vroeg bij betrokken wordt stijgen de succeskansen, met het juiste product voor de juiste doelgroep en met de juiste boodschap. Zo helpt FFI om consumenten te ondersteunen en te verleiden tot het maken van duurzame keuzes.

Maak uw eigen enquête voor feedback van gebruikers