Anders Eten Maand: van boer tot bord

Eten is lekker, gezellig en natuurlijk ook een eerste levensbehoefte, maar wat we eten heeft niet alleen invloed op ons lichaam en onze geest, maar ook op de planeet. Door anders te eten (plantaardig, lokaal, seizoensgebonden) kan je jouw CO2-uitstoot verlagen en de biodiversiteit vergroten. Bovendien heeft het vaak een positieve invloed op je eigen gezondheid. Tijdens de Anders Eten Maand delen we alle aspecten van gezonde en duurzame voeding met je: van boer tot bord. Heb je interesse? Schrijf je dan hier of onderaan deze pagina in.

De Anders Eten Maand

Tijdens de Anders Eten Maand – van 1 tot en met 31 oktober – delen we via een speciale nieuwsbrief informatie en interviews met inspirerende gamechangers in de voedingsindustrie. Denk aan boeren, producenten van duurzame voedingsmiddelen, influencers, koks en ‘gewone’ mensen die het roer omgooiden. We volgen de laatste trends en vernieuwende ontwikkelingen, delen interessante weetjes en testen zelfs je kennis. Maar we organiseren ook een Masterclass en verschillende workshops en maken een online magazine. Als je interesse hebt in gezonde voeding, dan mag je deze nieuwsbrief natuurlijk niet missen. 

Wat kun je verwachten?

  • Elke week ontvang je komt er een thema aan bod. Deze thema’s zijn: plantaardig eten, lokaal- en seizoensgebonden eten, ontwikkelingen en innovaties en gezondheid.
  • Elke week plaatsen we meerdere blogs, maar je ontvangt ook de speciale Anders Eten Nieuwsbrief.
  • Bij het inschrijven, stellen we je een aantal vragen over je huidige eetgewoonten en de kansen die je ziet voor een gezondere planeet, maar we vragen je ook aan welke informatie je behoefte hebt.
  • Je kunt je inschrijven voor een Masterclass en verschillende workshops. Hier zullen we je ruim op tijd over informeren.
  • En tenslotte geven we aan het eind van de maand een online magazine aan met praktische informatie, maar ook bijzondere reportages.

Doe je mee?

Je kunt je hier of onderaan deze pagina inschrijven voor de Anders Eten Maand. Na afloop van de maand stopt de nieuwsbrief automatisch. Je deelname aan de Anders Eten Maand is helemaal gratis.
Voor deelname aan een masterclass of workshops vragen we om een financiële bijdrage. Net als voor het online magazine. 
Met je deelname maak je automatisch kans op een moestuinbak van Vertisign, waarmee je op je balkon, dakterras of tuin je eigen groenten en kruiden kunt verbouwen.

Partners

De Anders Eten Maand kunnen we niet zonder hulp organiseren!

Heel dankbaar zijn we voor de samenwerking met Triodos Bank voor het mogelijk maken van de Anders Eten Maand. Triodos Bank is er van overtuigd dat geld veranderkracht heeft. Samen met de ruim 700.000 klanten werken zij elke dag aan een duurzame samenleving.

Daarnaast werken we ook samen met het Future of Food Institute. Het Future of Food Institute doet marktonderzoek om de transitie naar een duurzaam voedselsysteem te helpen versnellen en zij delen hun inzichten met ons.

Maak uw eigen enquête voor feedback van gebruikers