Anders Wonen

Anders Wonen

Sinds het uitbreken van de coronapandemie zijn we massaal thuis gaan werken en dat terwijl we in een huizencrisis van megaformaat zitten. Er is een tekort van zo’n 300.000 woningen waardoor de huizenprijzen torenhoog zijn en starters bijna geen kans meer maken. Maar er is ook een grote behoefte om anders te wonen. Kleiner, duurzaam, met lagere vaste lasten, in de buurt van de natuur en met een eigen moestuin. Dat klinkt als een idylle (dat willen we allemaal wel!), maar is een heel leger aan woonpioniers die laat zien dat het wel degelijk kan. Op hetkanWEL verzamelen we hun verhalen, die je hier in een overzichtelijke lijst bij elkaar vindt. 

Wonen in een aardehuis: 

Wonen in een bus:

Anders Wonen

Wonen in een drijvend huis:

Ecodorp of duurzame woongemeenschap:

Wonen in een kas: 

Wonen in een levend huis: 

Anders Wonen

Wonen als moderne nomade:

Wonen in een pipowagen: 

Wonen in een tiny house:

Anders Wonen

Wonen via je eigen wooncoöperatie: 

Wonen in een yurt: 

Anders Wonen

Wonen in een zeecontainer: 

Een huis uit de 3D-printer:

Duurzaam in het buitenland:

Samen oud worden:

Samen met Triodos Bank organiseerde hetkanWEL in 2021 voor het eerst een Anders Wonen maand. Marjolein Jonker, dé voorloper op het gebied van tiny houses, gaf in deze maand een masterclass over wonen in een tiny house (inclusief rondleiding door haar huis), die je hier kan terug kijken. Ook brachten we ons eerste online magazine over Anders Wonen uit, die je in onze shop kan bestellen en via de doorbladermodule op onze site kan bekijken en lezen (of kan downloaden als PDF). In de shop vind je een voorproefje. 

We zijn vast van plan om ook in 2022 weer een Anders Wonen maand te organiseren. Abonneer je op onze Nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. 

Woon jij op een bijzondere manier en wil je jouw verhaal graag delen ter inspiratie? Mail ons dan: redactie@hetkanwel.nl