Schrijf je in voor de Anders Wonen Maand

anders wonen maand

Het afgelopen jaar veranderde ons leven drastisch. Door de coronapandemie kregen we te maken met lockdowns, een avondklok, thuisscholen, werken op afstand en online meetings, borrels, pubquizen en andere evenementen. Dit had niet alleen effect op ons dagelijkse leven, maar ook op onze woonwensen. We wilden anders wonen en gingen massaal op zoek naar huizen in de natuur en verder weg van de Randstad. 

Anders Wonen Maand

Er waren dagen dat we ons huis niet meer uitkwamen, dat we ons eenzaam voelden, ons zorgen maakten over onze geliefden of juist knettergek werden van onze huisgenoten. We snakten naar de natuur en wandelen werd volksvermaak nummer één. In Amsterdam groeide de bevolking voor het eerst in jaren niet, terwijl in provincies als Overijssel en Groningen de vraag naar huizen juist steeg. Want als je niet meer dicht bij je werk (in de Randstad) hoeft te wonen en alles in de stad toch dicht is, waarom zou je dan niet verder weg trekken en kiezen voor een andere manier van wonen?

Wat kun je verwachten?

In een Tiny House, een ecocabin, een yurt, een camper, een woonboerderij of op een zeiljacht. Zelfvoorzienend en off the grid. Midden in de natuur met ruimte voor jezelf, maar toch als onderdeel van een community. De mogelijkheden zijn legio. Tijdens de Anders Wonen Maand komen al die verschillende vormen aan bod. We brengen inspirerende verhalen van mensen die al anders wonen en geven praktische tip voor als je plannen hebt in die richting. Want waar moet je beginnen en hoe financier je het? Samen met Triodos Bank organiseren we een maand vol informatie, inspiratie en tips.

Hoe gaan we je inspireren?

Op 15 maart starten we de Anders Wonen Maand met een online Masterclass van Marjolein Jonker, alias Marjolein in het Klein. Als Tiny House pionier is Marjolein een ambassadeur voor de Tiny House movement in Nederland. Het is haar missie om Nederland bekend te maken met de filosofie achter de beweging en het wonen in de duurzame kleine huisjes op meer plaatsen mogelijk te maken. Tijdens de Masterclass vertelt Marjolein over haar leven in een Tiny House, geeft ze praktische tips en is er gelegenheid om haar vragen te stellen.

Vanaf 15 maart ontvang je wekelijks van ons een nieuwsbrief met inspirerende blogs, praktische tips en informatie over de maand. Deze nieuwsbrief stopt op 13 april, als de maand voorbij is, automatisch.

Op 31 maart gaan we met specialisten van Triodos Bank en ervaringsdeskundigen in gesprek om te praten over het financieren van jouw woondroom. Of je nou een huis wilt kopen met vrienden, interesse hebt in een Tiny House of een duurzame waterwoning: je kunt met al je vragen terecht. Tijdens deze workshop vertellen we je hoe het financieren van een woonproject werkt. Wat er kan, wat lastig kan zijn en wat mogelijke oplossingen kunnen zijn.

Kom nu in actie

  • Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief Anders Wonen Maand
  • Schrijf je in voor de inspirerende Masterclass van Marjolein in het Klein over wonen in een Tiny House.
  • Voor de live workshop van hetkanWEL en Triodos Bank: Anders Wonen: hoe maak je het mogelijk op 31 maart en 6 april kun je je inschrijven voor de wachtlijst. Op volgorde van aanmelding nodigen we mensen uit voor deze twee bijeenkomsten. Zitten ze allebei vol, dan sturen we je de opname van de workshop, die je op elk gewenst moment kunt bekijken. Zo zul je de workshop nooit missen.
  • Op 7 april om 17.00 uur doen we een Insta Live sessie met Bouke & Iris die net in hun zelf gebouwde Tiny house getrokken zijn. Daarvoor kan je je hier inschrijven.
anders wonen maand