Schrijf je in voor de Anders Wonen Maand

Anders Wonen Maand
Anders wonen: stadsnomaden Nijmegen

Van 1 tot 31 oktober 2023 organiseren hetkanWEL en Triodos Bank voor de tweede keer de Anders Wonen Maand. In deze maand komen er extra veel blogs online over andere manieren van wonen. Van zelf bouwen tot voor het eerst huren. Van het opzetten van een woongemeenschap tot het isoleren van je huis met biobased materialen. En van het verruilen van de stad voor het wonen in de natuur tot het vinden van grond voor je tiny house. Wil je niks missen? Schrijf je nu in en mis niets deze maand en ontvang elke week de Anders Wonen Nieuwsbrief. Deze stopt automatisch aan het einde van de themamaand.

Anders Wonen Maand

De afgelopen twee jaar veranderde onze woonwensen drastisch. De stad werd minder populair en provincies als Drenthe kwamen juist meer in trek. Door lockdowns, stijgende energieprijzen en inflatie zagen we de behoefte aan zelfvoorzienend wonen stijgen. Tegelijkertijd kregen we te maken met een enorm tekort op de woningmarkt waardoor veel mensen buiten de boot lijken te vallen en jongeren langer thuis moeten wonen. We zijn op zoek naar nieuwe woonvormen: in een community, duurzaam, zelfvoorzienend en vooral ook betaalbaar.

Anders Wonen Maand Lang

Tijdens de Anders Wonen maand proberen we zoveel mogelijk kanten van andere manieren van wonen te belichten. Van het leven als moderne stadsnomade tot het wonen in duurzaam, biobased tiny house. Van wonen in een pipowagen op wielen tot een ecocabin, camper of eco-boot. En van het wonen in de stad tot aan de provincie en het buitenland. Zelfvoorzienend en off the grid. Midden in de natuur met ruimte voor jezelf, maar toch ook als onderdeel van een community. We verkennen de mogelijkheden tijdens deze themamaand waarin al die verschillende vormen aan bod komen. We brengen inspirerende verhalen van mensen die al anders wonen en geven praktische tip voor als je plannen hebt in die richting. Want waar moet je beginnen en hoe financier je het? Samen met Triodos Bank organiseren we een maand vol informatie, inspiratie en tips.

Hoe gaan we je inspireren?

Schrijf je in voor de Anders Wonen maand en ontvang een maand lang elke week onze speciale Anders Wonen Nieuwsbrief met inspirerende blogs, praktische tips en informatie over de maand. Zo hoef je niks te missen. Deze nieuwsbrief stopt automatisch aan het einde van de maand.

Kom nu in actie