Met Angry Birds vechten tegen Alzheimer

Bron: mirsasha

Onderzoekers van de Berkeley Universiteit in Californië zeggen een verband gevonden te hebben tussen breinstimulerende activiteiten en het niveau van eiwit in de hersens, dat de ziekte van Alzheimer veroorzaakt. “Je leefstijl kan cruciaal zijn in de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer,” aldus Dr Susan Landau. Mensen die in de loop van hun leven meer lezen, schrijven en spelletjes speelden, hebben minder eiwit in hun hersens en een lagere kans op ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer. “Het maakt niet uit welke spelletjes gespeeld worden: sudoku, een kruiswoordraadsel en zelfs Angry Birds.”
De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie en geheugenverlies bij volwassenen, met name in de groep boven de 60 jaar. Men denkt dat Alzheimer wordt veroorzaakt door een opeenhoping van eiwit in de hersenen. De meeste gezonde mensen hebben een kleine hoeveelheid van dit eiwit in hun hersens.
Onderzoeken hebben zich met name gericht op de behandeling, maar dit onderzoek richt zich op de oorzaak. Bij het bekend maken van de onderzoeksresultaten werd benadrukt dat het vooral geldt wanneer je jouw hele leven al hersenstimulerende spelletjes hebt gedaan. Maar deskundigen voegen eraan toe dat het nooit te laat is om alsnog te beginnen met het trainen van je brein.
Bron: ABC news
Lees ook
Is biologisch eten echt gezonder?
Automobilisten denken dat OV langzaam is
Schrijven beschermt tegen hartaanval

1 reactie op “Met Angry Birds vechten tegen Alzheimer”

Reacties zijn uitgeschakeld.