Anonymous verklaart de oorlog aan Jihadisten

Bron: Pierre Rennes, Flickr
Bron: Pierre Rennes, Flickr

Hackersorganisatie Anonymous heeft besloten haar krachten in te zetten tegen terrorisme. De organisatie heeft na aanleiding van de Charlie Hebdo aanslag de oorlog verklaard aan Jihadisten. Door het saboteren van websites en social media accounts van Al Qaida, IS en meer jihadistische organisaties wil Anonymous de aanslagen in Parijs wreken.

“Wij, de wereldwijde hackers van Anonymous, verklaren de oorlog aan jullie, terroristen,” zei een gemaskerde hacker in een video. Verder wordt in de onderstaande video verteld dat Anonymous de aanvallen doet vanwege de inbreuk op de vrijheid van meningsuiting die gedaan is tijdens de aanslagen in Parijs. Het collectief ontkent dan ook dat anti-islamitische motieven een rol spelen in de aanvallen.

Operation Charlie Hebdo is hoogstwaarschijnlijk op dit moment al succesvol. De jihadistische website Ansar Al Haqq (vrij vertaald: Verdedigers van de waarheid) lijkt platgelegd te zijn door de hackers. Anonymous presenteerde verder een lijst met een tiental websites die platgelegd zullen worden. Daarnaast roepen ze internetgebruikers op om internetadressen en Twitteraccounts van jihadistische websites door te geven.

Anonymous zag in 2003 het licht, en is voornamelijk bekend vanwege cyberaanvallen op overheidsinstellingen, kredietverstrekkers, banken en miljoenenbedrijven. Ze beweren te strijden voor privacy, de vrijheid van meningsuiting en vrije informatie. Ze worden soms gezien als de Robin Hoods van het internet, maar ook wel ordinaire piraten genoemd. De organisatie bestaat voornamelijk uit individuele hackers en is losjes georganiseerd. Het is dan ook moeilijk na te gaan in hoeverre berichten van het collectief op de waarheid berusten.

Lees ook
D66 staat pal voor internetvrijheid. Maar hoe goed is dat?
[adrotate group=”2″]
Verklaring van Internet Vrijheid strijdt voor open internet