Efficient City Farming (ECF) startte hun stadsboerderij in een oude bierbrouwerij. De mensen achter het bedrijf wilden gezond en lokaal eten maken met een lage milieu-impact. Aquaponics leek daar bij uitstek geschikt voor. Het is een gesloten systeem waarvoor vrijwel geen bestrijdingsmiddelen nodig zijn. En het mooiste is: je kunt het overal toepassen.
ECF ontwikkelde een containersysteem met speciale filtering die op verschillende plekken gebruikt kunnen worden. Een restaurant kan zo z’n eigen groente en vis kweken, of een school kan leerlingen onderwijzen over ecologie en biologie. De container levert per groeiseizoen 100 kg vis en 300 kg groente.
Het bedrijf zoekt nu financiering om het dak van de bierbrouwerij om te toveren in een grote aquaponics boerderij. Deze boerderij kan het hele jaar door actief zijn en jaarlijks 24.000 kg vis en 35.000 kg groente produceren. Opstartkosten: 2 miljoen euro.
Lees ook
Stadsboerderij kweekt vis en groente op Berlijnse daken
Zelf thuisboer worden: zo plant je groentes in je eigen huis, ook in de winter
Zelfvoorzienend leven 2.0: Cursus paddenstoelen kweken
Stadsboerderij kweekt groente en vis op Berlijnse daken
Over de schrijver

St. Maarten
Marten van der Meulen (St. Maarten) onderzoekt de andere kant van bekende verhalen, in de hoop dat de wereld anders, beter kan.
Ga naar alle blogs van deze auteur St. Maarten
Marten van der Meulen (St. Maarten) onderzoekt de andere kant van bekende verhalen, in de hoop dat de wereld anders, beter kan.
Ga naar alle blogs van deze auteur