Poolreiziger start crowdfunding om retourticket te kunnen betalen

Noordpool. Foto: Arctic March
Noordpool. Foto: Arctic March
Je moet wel durven: een poolexpeditie beginnen, zonder dat je genoeg geld hebt voor het retourticket. Voor het welzijn van poolreiziger en klimaatjournalist Bernice Notenboom hopen we dat de crowdfundingsactie van Oneplanetcrowd gaat slagen.

Notenboom is namelijk op donderdag 3 april vertrokken voor de Poolexpeditie The Arctic March. Zij trekt op ski’s door het Arctische gebied met temperaturen van -35°C om de zichtbare gevolgen van de klimaatveranderingen te documenteren. De expeditie neemt naar verwachting 45 tot 50 dagen in beslag en heeft nog extra financiering nodig.

The Arctic March is al gestart, maar om deze tot een goed einde te brengen heeft het team een extra bevoorrading en een ticket terug nodig van finishplaats Resolute Bay naar Ottawa.

Via oneplanetcrowd.nl kun je haar onderneming steunen. Er is tot nu toe €13.000 binnen gehaald. Het streefbedrag is €55.000. Als dat gehaald wordt, kan er van de Arctic March ook een film uitgebracht worden.

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Zie de Noordpool langzaam smelten (video)
Hoeveelheid ijs Noordpool op historisch dieptepunt

Over de schrijver

1 reactie op “Poolreiziger start crowdfunding om retourticket te kunnen betalen”

  1. Pingback: Poolreiziger start crowdfunding om retourticket te kunnen betalen | Nieuwe Aarde

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020