Aspirine halveert kans op kanker

4497284119 4F2B92B633
Foto: Cpradi, Flickr

Kan een simpele pil de kans op kanker zo verkleinen? Britse doktoren denken van wel: na een langdurige studie bleken mensen die regelmatig aspirine slikten, 50% minder kans te hebben op tumoren in de buik en de baarmoeder.

Het onderzoek werd uitgevoerd aan Queens University in Belfast en richtte zich op mensen met een erfelijke variant van kanker. Het is dus de vraag hoe breed de beschermende werking van aspirine is voor andere vormen van de ziekte.

Professor Patrick Morrison is enthousiast over de conclusies van het onderzoek: “Dit is een grote doorbraak in kanker preventie. Voor degenen die een geschiedenis van erfelijke kankers in hun familie hebben, is dit goed nieuws. Het opent ook nieuwe wegen voor verder onderzoek naar kankerpreventie.”

Bron: Physorg.com

Lees ook

Mediterrane eters worden makkelijker zwanger

5 natuurlijke middelen tegen verkoudheid

Mobiele telefoon veroorzaakt geen kanker

Over de schrijver

4 reacties op “Aspirine halveert kans op kanker”

  1. Natuurlijke Aspirine kan misschien wel helpen maar wie de bijsluiter van de chemische, synthetische ´aspirine´-pillen leest… Weet dat het (langdurig) gebruik daarvan snel tot ernstige bijwerkingen en lichamelijke klachten zal lijden zoals inwendige bloedingen in o.a. de darmen!

    Zie voor informatie over natuurlijke Aspirine:
    MOERRASSPIREA via google.

Reacties zijn uitgeschakeld.