Autistische student maakt communicatie-app

Een Screendump Van De Communicatie-App Voor Autistische MensenHij kan al gedownload worden op een Android telefoon en er wordt hard gewerkt om een iOS versie te maken: de nieuwe Emergency Chat app. Jeroen de Busser, student ICT, maakt deze communicatie-app zodat autistische mensen, mensen met een posttraumatische stressstoornis en anderen door deze app geholpen kunnen worden tijdens bijvoorbeeld een paniekaanval.

[adrotate banner=”34″]

App biedt uitkomst voor mensen met autisme

Tijdens een paniekaanval kunnen autistische mensen soms niet meer praten. Ook lichamelijk contact en geluid wordt al gauw te veel, dus communiceren is nauwelijks mogelijk. Hoe goed je ook probeert te helpen, met een paniekaanval is het vrijwel onmogelijk om het slachtoffer te geven wat hij wil. Op een telefoon typen kan echter wel.

Omdat Jeroen autistisch is heeft hij wel eens paniekaanvallen. Op een keer had hij een hele erge paniekaanval waarbij hij niet meer kon praten, terwijl zijn vrienden erbij waren. Ze probeerden hem te helpen maar wisten eigenlijk niet wat ze moesten doen, en omdat hij niet meer kon praten kon hij het ze ook niet vertellen. Voor Jeroen, die ICT studeert, was dit de aanleiding om de Emergency Chat app te maken. Met deze uitvinding kunnen twee mensen met elkaar communiceren, dus als je een paniekaanval hebt hoef je alleen maar je telefoon aan iemand te geven en hem via de app uit te leggen wat je wilt.

Hoe het werkt
“De app heeft een basistekst die de persoon waar je je telefoon aan geeft uitlegt dat je je spraak niet kan gebruiken en dat je deze app wilt gebruiken om te communiceren. Zowel de titel als de tekst kan aangepast worden in de instellingen in wat je diegene wilt laten weten.” zegt Jeroen over zijn vondst. Na de uitleg kan je doorklikken en een gesprek beginnen. Voor beide personen is er een andere kleur tekstwolkje, zodat duidelijk te zien is wie wat zegt. Hoewel het standaardscherm staat ingesteld voor autisten, kan het ook worden veranderd voor fysieke, emotionele en psychische aandoeningen.

Bron: Upworthy

1 reactie op “Autistische student maakt communicatie-app”

  1. Mooie app, gemaakt door iemand die het weten kan!

    Terug naar de essentie.

    Je aanpassen aan diegene die hulp nodig heeft.

    Ik vraag me af wat er nog meer kan worden bedacht met deze app als basis!

Reacties zijn uitgeschakeld.