Automaat met verse salades maakt fastfood gezond

Automaat met verse salades. Foto: Farmer's Fridge
Automaat met verse salades. Foto: Farmer’s Fridge
Automaten zijn meestal de vijand van een goede gezondheid. De snacks die je uit zo’n machine haalt staan stijf van vet, suiker en / of conserveermiddelen. In Chicago wordt echter geëxperimenteerd met een automaat die gezonde fastfood serveert: verse salades en andere gezonde snacks. Farmer’s Fridge heet het nieuwe concept.

De eerste automaat is, hoe toepasselijk, te vinden tussen de Dunkin Donut’s en een McDonalds in de Garvey Food Court in Chicago. Hongerige forensen kunnen met een druk op de knop een lekkere salade kopen. Helaas zit het eten wel verpakt in plastic potjes. De bedenker van het idee, Luke Saunders, zoekt nog naar een manier om inzameling van de potten te stroomlijnen.

Saunders kwam op zijn idee voor zijn “veggie machine” toen hij veel moest reizen voor zijn vorige baan. Hij bedacht dat er eigenlijk maar twee dingen in de weg staan in het voorzien van gezond voedsel in hartje stad: hoge startkosten en gebruiksgemak. Een automaat lost beide problemen op: een machine is goedkoop en voor consumenten gemakkelijk toegankelijk.

Automaat met verse salades. Foto: Farmer's Fridge
Automaat met verse salades. Foto: Farmer’s Fridge
De producten van Farmer’s Fridge zitten maximaal 24 uur in een automaat. Om de producten vers te houden, worden alle ingrediënten in laagjes in het potje gestopt. De salades die over zijn, gaan naar een plaatselijke opvang voor daklozen.

Bron: Modern Farmer

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Studenten gaan week leven van restjes voedsel van anderen
Dubbele anti-verspillings tip: eigengemaakte bouillon in oud brood

Over de schrijver

2 reacties op “Automaat met verse salades maakt fastfood gezond”

Reacties zijn uitgeschakeld.