Nieuwe lijn in natuurlijke verzorgingsproducten moet bewustzijn vergroten

Ze runde jarenlang een webshop voor natuurlijke en biologische huidverzorging en cosmetica, maar dat was voor Eva Nouhet niet genoeg. Het is nu tijd voor haar eigen lijn in verzorgingsproducten: AVA. HetkanWEL sprak met Eva.

De natuurlijke verzorgingsproducten zijn vrij van parabenen, siliconen en microplastics. “AVA betekent ‘waterval’ in het Perzisch en ‘adem van leven’ in het oud-Engels”, vertelt Eva. “De producten hebben een hoog gehalte werkzame oliën en extracten uit planten die echt iets voor je huid kunnen doen, zoals avocado-olie, macadamia-olie en shea boter. Het is bewezen dat deze stoffen de huid verzorgen en cellen helpen vernieuwen.”

Bewuster leven

Eva is van huis uit opgegroeid met biologische voeding, natuurlijke producten en alternatieve geneeswijzen. Haar oma had een natuurwinkel, iets wat in die tijd nog niet bestond in Nederland. “Steeds meer mensen gaan bewuster leven. Biologische voeding is steeds normaler en yoga is niet meer alleen voor geitenwollensokken-types”, vertelt Eva. “Maar verzorgingsproducten lijken daarin achter te blijven. Je hoort weinig mensen praten over de producten die zij op hun huid smeren, zoals douchegel, deodorant en gezichtscrème.”

Ava 20 E1518988922457
 

Circulaire verpakking

Niet alleen de producten zijn milieuvriendelijk, ook de verpakkingen worden gemaakt van bijzonder, natuurlijk materiaal. Eva: “Paperwise maakt papier en karton van plantenafval uit de landbouw. Afval dat anders vernietigd wordt, kan nu nog een keer gebruikt worden.” Eva zoekt nog naar een duurzame variant voor de plastic potjes waarin de cosmetica nu zit verpakt.

Toekomst

De productielijn bestaat nu handcrème, dagcrème en anti-verouderingscrème, maar ze is van plan om het assortiment in de toekomst uit te breiden. “Ik wil dat meer mensen zich bewust worden van de producten die zij op hun huid smeren en wat er in het milieu terecht komt.” Eva speelt daar op in door bezoekers een online mini-cursus aan te bieden: ‘Weet wat je huid eet’. 

De huidverzorgingsproducten van AVA zijn dierproefvrij en bevatten geen dierlijke ingrediënten. Eva: “De gezichtscrèmes bevatten ‘xanthan gum’, een verdikkingsmiddel dat gemaakt wordt door middel van het kweken van bacteriën in eierschalen. Ik verwacht dat ik dit ingrediënt in de toekomst kan vervangen, want het streven is om helemaal geen dierlijke producten te gebruiken.”

De producten van AVA zijn te koop via Eva’s website avanaturalskincare.com, natuurlijkzuiver.nl en in een fysieke winkel in Amsterdam: 020studio.

Over de schrijver