Avondwinkel maakt duurzaam shoppen leuker en makkelijker, zelfs voor hem

Groen Shirt 155Bewuste consumenten ondervinden vaak een hoop gedoe bij het winkelen. De zoektocht naar een paar milieuvriendelijke schoenen bezorgt groene shoppers weinig plezier. De duurzame platforms hetkanWel.nl en Voor de Wereld van Morgen organiseren op dinsdag 12 juni de hetkanWel-avondwinkel. Dat maakt het voor bewuste consumenten makkelijker om te ‘funshoppen’.
Tijdens de avondwinkel verzorgt Eco-webshop watMooi, geleid door zakenvrouw van het jaar Joke Bom, een boetiek met een ruime keuze in mode voor mannen, vrouwen én kinderen. En online winkel EN& laat zien dat schoenen die beter zijn voor dier en milieu ook heel trendy kunnen zijn.
“Verkopers gaan nu eens niet moeilijk kijken als je vraagt waar de kleren gemaakt zijn. Duurzaamheid is de norm in de avondwinkel”, zegt Matthijs Sienot, uitgever en publicist bij hetkanWel.nl. Maar niet alleen de eco-modeboetiekjes zorgen voor een plezierige avond, ook de stand up inspiration van Nils Roemen, de man achter de twitter-hit “#durftevragen”, zorgt dat bezoekers vrolijk en energiek naar huis gaan.
“De avondwinkel is de oplossing voor een grote groep bewuste consumenten met tijdgebrek”, volgens Asceline Groot van Voor de Wereld van Morgen. “Want het is een avondje uit met je vrienden waarbij je kunt borrelen, een voorstelling bekijken en tussendoor ook nog wat leuks voor jezelf en je kinderen kopen. Dat maakt het zelfs een geslaagde koopavond voor mensen die eigenlijk niet houden van winkelen. Je kunt je vriend dus gerust meenemen.”
De hetkanWel-avondwinkel vindt plaats op 12 juni vanaf 18.30 uur in Huis aan de Werf in Utrecht. De toegang is gratis.
Meld je aan voor de avondwinkel.
Adres:
Huis aan de Werf
Boorstraat 107
3513 SE Utrecht
Lees ook:
Schoenen van pet-flessen en tv-schermen in de hetkanWel-avondwinkel
Met deze tips voorkom je lachend een hoge energierekening
Winkel jezelf (en de wereld) mooier in de avondwinkel

Over de schrijver