Helemaal alleen liepen deze avonturiers door Afrika, Iran of Zuid-Amerika. Dit is wat ze ontdekten.

Sommige mensen worden geboren als avonturier. Anderen worden het na een ingrijpende gebeurtenis in hun leven. Avonturiers zoeken hun eigen grenzen op en inspireren anderen met hun verhalen. Vier avonturiers liepen in hun eentje duizenden kilometers. Ze ontdekten verschillende landen, ongerepte natuur en afgelegen dorpen. Het veranderde hun leven en ze ontdekten echte gastvrijheid. 

12.000 kilometer door Afrika

De Canadese fitness trainer Mario Rigby wilde als kind al avonturier worden en dat is hem gelukt. In twee jaar liep hij 12.000 kilometer door Afrika. Zijn reis begon in Zuid-Afrika en eindigde in Egypte. Rigby liep door natuurgebieden, kwam oog in oog te staan met Afrikaanse wilde dieren, liep door oorlogsgebied en zwoegde door de woestijn.
Het wilde zijn reis helemaal alleen maken, maar dat bleek al snel geen optie. Overal waar hij kwam, ontmoette hij gastvrije mensen. Ze nodigden hem bij hen thuis uit om te komen eten, slapen of wat uit te rusten. Naast alle ontberingen en de persoonlijke uitdaging, was dit het mooiste dat hij tijdens zijn extreme tocht meemaakte.

Rennend door Iran

Op 5 september 2015 vertrok Kirstina Palten naar Iran voor haar avontuur. Ze koos voor Iran, omdat het prachtige natuur heeft, de grootte van het land en haar eigen vooroordelen tegen het land. Ze rende helemaal alleen 1841 kilometer. Haar doel was om een boodschap te verspreiden van openheid, vertrouwen en tolerantie. Voor zichzelf, maar ook bij de mensen die haar reis volgden. Haar ervaring stelde haar niet teleur en haar vooroordelen werden ontkracht. Ze ontmoette bijzondere en gastvrije mensen. Sommigen renden of fietsten een stuk met haar mee. Van de 58 dagen ging er 8 dagen een cameraman mee, die een film over haar reis maakte, die ook anderen zal inspireren om over hun voordelen na te denken.

30.000 kilometer: een wereldrecord in wording

Te voet 30.000 kilometer te voet afleggen, is een wereldrecord. Tien mannen voltooiden de reis, maar geen enkele vrouw hield het vol. Lucy Barnard besloot daar verandering in brengen. Ze loopt nu door 15 landen, van zuid Argentinië naar noord Alaska. Barnard is nu ruim 68 weken onderweg en loopt gemiddeld 25 kilometer per dag. Op lange stukken door ongerepte natuur is ze eenzaam, maar ze ontmoet vooral zorgzame mensen, die zich over haar ontfermen. Nog 3 jaar doorlopen en dan is ze er.

3 Maanden door het Midden Oosten

Leon McCarron vertrok vanuit Jeruzalem in Israël om 3 maanden te voet door het Midden Oosten te reizen. Hij had een eenvoudige dagelijkse routine; opstaan, eten en lopen. Elke dag liep hij zo ver als hij nodig vond. Hij liep van Bethlehem naar Jericho. Hij stak de Jordan River over en liep via Jordanië door de Wadi Rum woestijn, naar de Sinaï woestijn en eindigde in Egypte. Onderweg werd hij overal vriendelijk ontvangen, kreeg hij onderdak en deelden mensen eten met hem. Deze gastvrije ontmoetingen maakten zijn reis een onvergetelijke ervaring.
Wandelingen

Een eind aan vooroordelen

Deze bijzondere avonturiers hebben echt een ding gemeen. Ze dagen zichzelf uit en laten een positief beeld zien van de landen, waar ze reizen. Ze delen hun ervaringen met hun volgens via social media, blogs en film. Zo maken ze een einde aan vooroordelen over mensen overal ter wereld.

Over de schrijver

3 gedachten over “Helemaal alleen liepen deze avonturiers door Afrika, Iran of Zuid-Amerika. Dit is wat ze ontdekten.”

  1. Hebben jullie al eens de wandelreizen van LevisonWood gezien ? Van de BBC. Ik denk nog wel te vinden op YouTube. Langs de Nijl. De Himalaya ‘s , en america. Hele mooie series.
    Dankjewel voor de andere tips!!

Reacties zijn gesloten.