Ayaan Hirsi Ali waarschuwt voor genocide op christenen

Ayaan Hirsi Ali. Foto: wikimedia commons

Ayaan Hirsi Ali schreef het coverartikel van Newsweek deze week. Het thema is de bedreiging van christenen in de islamitische wereld. Volgens Hirsi Ali is er in de westerse wereld te veel aandacht voor islamofobie en te weinig voor bedreigde christenen in landen als Egypte en Nigeria. Ze voorspelt een genocide tegen christenen die zal volgen op de Arabische Lente.
Westerse journalisten hebben zich volgens Hirsi Ali te veel laten beïnvloeden door islamitische lobbygroeperingen zoals de Organization of Islamic Cooperation en de Council on American-Islamic Relations die een eenzijdig beeld van de onderdrukte moslim verspreiden. Door die ‘tunnelvisie’ van westerse journalisten is er volgens Hirsi Ali te weinig aandacht voor de ‘bloedige christophobie’ in landen waar moslims een meerderheid vormen. In het artikel in Newsweek staan talloze voorbeelden van discriminatie van en moorden op christenen.
Bron: 360, het beste uit de internationale pers.
Volg 360 ook op Twitter of Facebook, of neem een abonnement op 360 en ontvang 8 nummers voor maar 15 euro.
Op hetkanWel volgen we Ayaan Hirsi Ali al sinds 2005. Hier vind je een oude hetkanWel-factor van Hiris Ali. Wij gaven haar toen een 7. Ons meest besproken artikel ooit geeft een interessant perspectief op het conflict tussen Islam en Christendom: de Koran en de Bijbel lijken erg veel op elkaar.
Meer uit de internationale pers op 360
Waarom Oxford geen centrum moet vernoemen naar Margaret Thatcher.
Iran telt duizenden vrouwelijke ninja’s
Wie privacy wil is verdacht

Over de schrijver

25 reacties op “Ayaan Hirsi Ali waarschuwt voor genocide op christenen”

 1. Afganistan , 25 febr. 2012. Tientallen doden (moslims vermoorden moslims) bij protesten tegen de zgn. koranverbranding. Kun je nagaan wat de mohammedanen in petto hebben voor de christenen en andere ongelovige honden.
  Maar weet je wat we doen? We doen net of het niet waar is. We kijken gewoon naar de groene natuur en de vogeltjes en zo meer. Toch? …. of niet quasi-intellectuele aanhangers van HETKANWEL? Dat is toch immers vééél belangrijker. Dat van die moslims is gewoon culturele folklore. Ee paar dode chrsiatenhonden, wie maakt zich dááár nu druk over !!?
  Stelletje geitenwollen sokken!! Huichelaars!!
  Zo, de waarheid moest er even uit. Doe er mee wat je wilt. Sus jezelf maar weer lekker verder in slaap , met je groene , lieve wereldje. Dát is lang niet zo griezelig. Het is immers allemaal de schuld van de kapitalisten, of misschien zelfs wel de Joden, de zionisten ….

 2. Beste Erik.
  Vind jij die vervolgingen van Christenen dan niet even verschrikkelijk als vervolging van wie anders dan ook? Dat vind ik heel eigenaardig van jou. Natuurlijk moet deze wreedheden tegen blijven gaan.
  Het lijkt er meer op dat jijzelf dronken was toen je dit schreef .

 3. Als ik Roshana goed begrijp , staan alle christenen pal achter moslims in deze arabische "lente".
  Alle christenvervolgingen in al die moslimlanden neemt ze voor lief of zijn uit de duim gezogen?
  Net als de genocide op de Armeense christenen, of de genocide onlangs op de christenen in Sudan enzovoort?
  Het lijkt erop dat deze Roshana de waarheid niet wil zien.
  Als ze antwoord geeft zal ze waarschijnlijk de aandacht proberen te verleggen naar een ander onderwerp of ze zal gaan beledigen of iets dergelijks. Maar ja, dát heeft weinig met logisch redeneren van doen. Ik ben benieuwd. Dit soort mensen kan of wil de waarheid niet zien. Toegeven aan de overduidelijke waarheid beschouwen zij als een nederlaag. Jammer.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020