Baby weet verschil tussen goed en fout

1062532768 4Cf22C5C57
Bron: Paparutzi (Flickr.com)

Studie wijst uit dat baby’s van 15 maanden al kunnen weten wat goed en fout is. Jessica Sommerville, docent psychologie aan de Universiteit van Washington, zegt over het onderzoek: “Onze bevindingen laten zien dat deze normen van eerlijkheid en altruïsme sneller worden verworven dan we in eerste instantie dachten.

Het onderzoek
In het onderzoek kregen twee mensen een gelijke verdeling van crackers en daarna een ongelijke verdeling. Hetzelfde werd met melk gedaan. Wetenschappers hebben gemeten hoe lang baby’s keken naar de verdeling van het eten. Ze ontdekten dat baby’s langer kijken naar de verdeling van voedsel als de één meer kreeg dan een ander. Somerville: “Baby’s verwachten een eerlijke verdeling en ze waren verrast om te zien dat iemand meer krijgt dan een ander.”

Samen spelen, samen delen
Het onderzoek wijst uit dat zuigelingen die blijk geven van een goed begrip van wat eerlijk en oneerlijk is, ook laten zien dat ze hun bezittingen graag delen met anderen. “De resultaten van het experiment laten zien dat er al vroeg in iemands leven individuele verschillen zijn in altruïsme.”

Bron: Dailymail.co.uk

Lees ook
Jongeren willen duurzaam voedsel
Nespresso cups met wiet: een perfect medicijn
Borstprothese van varkensleer

1 gedachte over “Baby weet verschil tussen goed en fout”

Reacties zijn gesloten.