Babyboomers blijken toch sociaal: ze steunen kinderen financieel

Geld
Bron: Public Domain Photos (Flickr.com)

Meer dan de helft van de moeders uit de ‘babyboom’ generatie geeft financiële steun aan hun volwassen kind. Van deze groep vrouwen zegt zelfs 9% dat haar volwassen kind voor onbepaalde tijd weer thuis kwam wonen nadat het al uit huis was gegaan. 12% geeft aan nog steeds volledig financieel verantwoordelijk te zijn voor haar kind. Dit blijkt uit onderzoek gedaan door onderzoeksbureau The Kitchens Group uit Florida.

Afhankelijk versus onafhankelijk
Dit zijn opmerkelijke resultaten. Zeker als je bedenkt dat van de 441 vrouwen die deelnamen aan het onderzoek 86% procent op 25-jarige leeftijd volledig onafhankelijk was van haar eigen ouders. De babyboom-moeders wilden zelf nooit meer thuis wonen nadat ze het verlaten hadden. Maar hun kinderen denken daar heel anders over. De volwassen dochter van een van de onderzochte vrouwen Helen Bernstein woont samen met haar man en kind weer bij haar moeder, terwijl ze sparen voor een eigen huis. Hoewel Helen geniet van haar kleinkind, zegt ze: “Ik verliet mijn ouderlijk huis toen ik 17 was en ik keek nooit meer om. Ik zou mezelf een mislukkeling hebben gevonden als ik was teruggegaan om er te wonen.”

Lady Boomers
Liz Kitchens, partner van The Kitchens Group, schreef een boek over de generatie vrouwelijke babyboomers; ‘Lady Boomers’. De vrouwen kwamen ter wereld vlak na het einde van WOII en groeiden op midden in de culturele revolutie van 1960. Er werd geprotesteerd over mensenrechten, feminisme en de Vietnam oorlog. Zij geeft aan dat uit haar onderzoek blijkt dat deze verandering van houding niet alleen te wijten is aan de huidige economie. Deze generatie vrouwen wilde carrière maken, maar worstelden ook met schuldgevoelens over het verlaten van hun kinderen voor hun werk. Kitchens zegt dat ze wellicht het kind terug in huis nemen om op deze manier de gemiste tijd goed te maken.

Goed gezelschap
Kitchens zelf ziet ook pluspunten van het kind weer thuis: “Ik was heel gelukkig toen mijn beide kinderen voor een tijdje terugkeerden naar het ouderlijk huis. Ik vond dat we goed gezelschap hadden tijdens het diner.”

Bron: Reuters.com

Lees ook:
Vertel ons jouw groene droom en win een groene PC
Nieuw type fiets verbaast natuurkundigen
Duurzaam ondernemen: PR-praat of onmiskenbare winstmaker?