Bakas: “Koppel verduurzaming aan Chinese gezinsplanning”

Volgens trendwatcher Adjiedj Bakas kan het streven naar verduurzaming niet gepaard gaan zonder een vorm van gezinsplanning, zoals in China. Dat is onontkoombaar bij een groei van de wereldbevolking naar 9 miljard mensen in 2050. Bakas, tijdens zijn presentatie op de Pecha Kucha Night van Automotive Insiders: “Als we dat niet doen, dan zijn onze duurzame acties als het stoeltjes verschuiven op het dak van de Titanic. En nu weet ik wel dat je in het kader van duurzaamheid beter 1000 bejaarden kunt doodschieten dan 1000 Afrikanen, maar toch… Het jongt allemaal wel heel snel aan.”

Wat hetkanWel betreft, is gezinsplanning overigens niet per se noodzakelijk. Vooral investeren in groei van welvaart in ontwikkelingslanden, het verhogen van opleidingsniveau van vrouwen en het beschikbaar maken van anti-conceptie middelen is van belang. Als vrouwen rijker worden en hoger opgeleid, neemt het aantal kinderen per gezin ook af, is in de geschiedenis al meerdere keren gebleken.

Lees ook:

VN: stop met baby’s maken

Analyse: meer welvaart lost probleem van overbevolking vanzelf op

Over de schrijver

2 reacties op “Bakas: “Koppel verduurzaming aan Chinese gezinsplanning””

  1. Hè ja,

    Gaan de brallers in de autobranche zich ook nog eens tegen de groeiende wereldbevolking aan bemoeien. Nog even en ze willen dat we weer lood in de benzine gaan doen, maar dan wel vijf keer zo veel als vroeger.

Reacties zijn uitgeschakeld.