Bananen onderbroek is goed begin

Foto: Aussiebum
Foto: Aussiebum

(gastblog van Liza Hollingsworth. Ook een blog schrijven?) Onze manier van leven richt veel schade aan bij flora en fauna. Dat moet anders kunnen, vind ik. Dus toen ik van de week een artikel las over een ecologische onderbroek van het merk Aussiebum surfte ik gelijk naar de site.

De zogenaamde “Banana” is voor 27% gemaakt van de boomschors van de bananenplant en verder uit biologisch katoen. Goed bezig dus Aussiebum, maar wat zag ik verder op de site? Wat ik eigenlijk bij veel bedrijven zie. Ze hebben een klein onderdeel van hun assortiment dat ecologisch genoemd mag worden en voor de rest “niet ecologisch assortiment”. En bij mij komt dan 1 woord naar boven JAMMER.

Zoveel producenten doen dit. Eco is hot, dus hebben zij ook een eco assortimentje. Doen ze in ieder geval mee, blijven ze niet achter. H&M en Hema doen dit ook. Zij hebben een klein assortiment kleding van biologisch katoen en een heel groot assortiment niet-ecologische kleding.

Heb dan lef en durf je hele assortiment ecologisch te maken. Dus, Hema, H&M en Aussiebum: maak ook je panty’s, jasjes, spijkerbroeken van bananen.

Lees ook

Liza Hollingsworth is eigenaar van de duurzame en goede doelen webshop voor kinderkleding en speelgoed, mumsmarket.

Over de schrijver

5 reacties op “Bananen onderbroek is goed begin”

    1. Maar ook nog steeds heel veel slechts, getuige de praktijken in New York afgelopen winter. Ik ben het daarom met Liza eens dat een beetje eco net helemaal niet is. In ieder geval niet genoeg om hetkanwel-denker te zijn.

Reacties zijn uitgeschakeld.