Recept: Kwark met overrijpe bananen

Bananen
Bananen Kwark. Foto: Eigen Archief

Ik heb er zelf echt een bloedhekel aan. Het feit dat bananen ‘zwart’ worden en vervolgens weggegooid worden. Compleet zonde, want deze banaan was nog te redden. Vandaag een tip met wat we kunnen doen met (perongeluk) zachte en overrijpe bananen. Niet iedereen is daar namelijk fan van. Het recept van vandaag is een bananen kwark!

Recept: Kwark van overrijpe bananen

* Deze tip heeft Nederlandse ondertiteling. Deze is te activeren door op het filmpje te klikken, deze af te spelen in YouTube en op het knopje te drukken dat naast het knopje van het geluid zit.

Eerst wil ik graag iets zeggen en dat ik het absoluut zonde vind dat een banaan verspild wordt. Het is namelijk zo dat 40% van de bananen in de wereld niet eens de bananenboerderij verlaten. Dus die banaan die jij in je hand hebt behoort al tot de gelukkige 60%. Wat zonde zal het zijn dat die banaan, vaak getransporteerd vanuit een ander werelddeel, in de prullenbak beland!!

Ingrediënten:
– Overrijpe bananen
– Kwark
– Potje met deksel

How to? 
Deze tip is enorm simpel. Je pelt de banaan, maar gooit de schil niet weg! Deze gebruiken we in how to II. Snij de banaan vervolgens in kleine stukjes en meng dit met lekkere kwark. Meng dit goed door elkaar en doe dit in een potje waarvan je de deksel er vervolgens opdraait.

Dit kun je vervolgens enkele dagen in de koelkast bewaren. Jummy!

Fruitvliegjes vangen met de schil van overrijpe bananen

Gooi de schil niet weg, want dit kan fungeren als een val voor fruitvliegjes. Hiervoor heb je alleen een plastic fles extra nodig. Snij de top van de fles eraf en doe deze ondersteboven op het andere deel van de fles. Hierdoor creeër je een val. Leg de bananenschil in de fles. Hierdoor komen de fruitvliegjes in de fles, maar komen ze er niet uit! Doe er je voordeel mee.

Deze tip is afkomstig van Waste Watchers NL. Elke woensdag plaatst Thomas Luttikhold een nieuwe tip op zijn Youtube kanaal, toepasselijk genaamd “Wasteless Wednesday”. Luttikhold vindt dat in de wereld van morgen geen plaats meer is voor voedselverspilling, en verzamelt daarom zo veel mogelijk tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van zijn acties? Volg Waste Watchers via facebook of abonneer je op het Youtube kanaal van Wasteless Wednesday.

Over de schrijver

5 gedachten over “Recept: Kwark met overrijpe bananen”

  1. Rijpe banaan in plakjes snijden en in een schaaltje doen. 1 a 1,5 minuut in de magnetron. Over de warme banaan vanille vla, yoghurt, chocolade vla of griesmeelpap schenken. Heerlijk toetje

  2. Weten jullie dat de schil nog ergens anders goed voor is? Nee, niet mensen laten struikelen, maar een middel tegen wratten en andere oneffenheden op de huid. Insmeren met de binnenkant van de bananenschil. Schoonheidstip dus.

  3. Waar is de citroen gebleven? 😉

    Ik gooi trouwens bananen die echt overrijp zijn geworden en dus zachte plekken hebben door de smoothie. Heerlijk! Of grillen in de oven of op de BBQ en serveren met een beetje siroop als toetje.

Reacties zijn gesloten.