Bank geeft biljetten uit van Nul, Miljoen en Oneindig

Ddarda 762X280
Foto: Ddarda

Wat is de waarde van geld? En welke waarden zijn aan geld verbonden? Hoe bepaal je de waarde van producten en diensten, en van zaken als cultuur en natuur? Kunstenaar Dadara wil de ethische discussie over dergelijke vragen stimuleren. Daarom heeft hij een bank opgericht, de Exchanghibition Bank, die biljetten uitgeeft van Nul, een Miljoen en Oneindig.
(Advertentie)
Februari is de maand om op te laden en te zorgen voor jezelf. De mooiste duurzame mode vind je bij watMooi, van lounge-wear en warme vesten tot yoga-kleding
De Exchanghibition Bank is een rondreizend wisselkantoor. Het heeft op culturele plekken gestaan, zoals Palais Paradiso, het Rijksmuseum en Nuit Blanche. Maar Dadara zet ook het grote publiek aan het denken met zijn Exchanghibition Bank in de grote hal van het Centraal Station in Amsterdam, Occupy op het Beursplein en winkelcentrum Magna Plaza.
Op dit moment werkt Dadara als ‘Artist in Residence’ bij de ASN Bank op kantoor. Een weeklang reist hij elke dag in pak van Amsterdam naar Den Haag. Met de trein natuurlijk. In zijn kantoor schildert hij, werkt hij aan nieuwe projecten en zet hij de medewerkers van de ASN Bank aan het denken over geld.
Bron: Voor de Wereld van Morgen

Over de schrijver