Banken wijzigen kernwapenbeleid onder druk van media-aandacht

Kernwapens PixabayEen week geleden bleek uit een onderzoek van Eerlijke bankwijzer dat op dit moment zeven Nederlandse bankgroepen investeren in kernwapenproducenten. Reacties van deze banken zijn niet uitgebleven.
Geschrokken door media-aandacht rondom het onderzoek hebben verschillende banken inmiddels al een reactie gegeven die te lezen is op hun website. Zo laat Delta Lloyd weten niet langer te investeren in bedrijven die betrokken zijn bij productie, onderhoud of testen van kernwapens. De Rabobank heeft haar beleid ten aanzien van kernwapens inmiddels aangescherpt en de wijzigingen openbaar gemaakt.
Maar ook de ING heeft de transparantie verhoogd door haar beleid ten aanzien van kernwapens duidelijker op de website te plaatsen. Tot slot zal SNS Reaal het bedrijf waarin zij volgens het onderzoek investeert opnieuw onder de loep nemen. Of de banken hiervan daadwerkelijk hebben geleerd zal de toekomst uitwijzen.
Lees de reacties van Delta Lloyd, de Rabobank of ING.
Bron: Ikbelegduurzaam
Oproep beleggers om VN wapenhandelverdrag werpt vruchten af
Particuliere belegger kan duurzame fondsen vergelijken
Duurzame investeringen wereldwijd met 20% gegroeid
Deze tips zijn een bijdrage van Ikbelegduurzaam, Het onafhankelijke weblog over het duurzaamheidsbeleid van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen, banken, pensioenfondsen en verzekeraars.