Barcelona-sterren helpen je stoppen met roken

Foto: quit smoking with barca

Vanaf vandaag krijgen rokers in Europa de kans om te stoppen met roken met Barca. Er start hiervoor een opmerkelijke gezondheidscampagne. Dit is een gezamenlijk initiatief van de Europese Commissie en FC Barcelona. De campagne is gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde methode om mensen die van het leven en van voetbal houden, te helpen om voorgoed te stoppen met roken.
‘Quit Smoking with Barça’ is een vervolg op de succesvolle campagne van de Europese Commissie ‘Ex-rokers zijn niet te stoppen’ die de afgelopen twee jaar in alle 27 EU-landen heeft gelopen. De motor achter dit nieuwe programma is de FCB iCoach, een gratis online programma en mobiele app die op maat gesneden ondersteuning en hulp biedt die rechtstreeks door Barca-spelers, coaches en staf worden gegeven.
Deze samenwerking tussen een sportinstelling en de Europese Commissie, beoogt de 140 miljoen Europese rokers te helpen om voorgoed van hun verslaving af te komen. ‘Quit Smoking with Barça’ is opgebouwd rond de FCB iCoach, een op de persoonlijke gezondheid gericht coachingsprogramma. Als een roker zich inschrijft, vult hij of zij een korte vragenlijst in. Op basis van die vragenlijst wordt gekeken welk soort coaching iemand nodig heeft om te stoppen. Op basis van de antwoorden krijgt de ex-roker persoonlijke tips, informatie en aanmoedigingen, rechtstreeks van Barça-spelers, coaches en de staf. Onder anderen de vier aanvoerders van de club, Carles Puyol, Andres Iniesta, Victor Valdes en Xavi, geven advies en ook clubpresident Sandro Rosell, coach Tito Villanova, Guilermo Amor en andere clubexperts steunen de ex-rokers met tips.
Lees ook:
Rode chips en rolletje tape effectiever dan dure campagne
Geld verdienen met zonne-energie? Lees ons vernieuwde Dossier Zonnepanelen
Bruin vet: je nieuwe vriend in de strijd tegen de zwaartekracht

Over de schrijver

1 reactie op “Barcelona-sterren helpen je stoppen met roken”

Reacties zijn uitgeschakeld.