Barefoot college maakt arme vrouwen deskundigen zonne-energie

Foto: tostan.org

Vrouwen van over de hele wereld krijgen korte en praktische opleidingen over zonne-energie aan Barefoot College. De school zorgt ervoor dat vrouwen kennis opdoen en praktische vaardigheden leren op het gebied van zonne-energie waarmee ze in hun eigen gemeenschap als deskundige worden gezien en waarmee ze iets kunnen bijdragen.
De school, die sinds 1989 bestaat, dient een tweeledig doel. Door de kennis die wordt overgedragen, kunnen dorpen en gemeenschappen in hun eigen energiebehoefte voorzien door middel van zonne-energie. En vrouwen uit rurale gebieden krijgen een kans om een opleiding te volgen en hun positie binnen hun gemeenschap te veranderen. In sommige gevallen worden vrouwen uit de laagste kasten in India van “onaanraakbaren” na een opleiding aan Barefoot College en het realiseren van bijvoorbeeld straatverlichting in hun dorp opeens mensen met aanzien. Tien vrouwen uit Fiji kregen bezoek van de premier tijdens hun training in India.
In onderstaande TED-video vertelt oprichter Roy Bunker hoe hij op het idee is gekomen om Barefoot College te beginnen.Bron: 360, het beste uit de internationale pers.

Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
‘s Werelds beste ambtenaar woont in… Griekenland
Merkel wil boycot EK voetbal
Intellectuelen zijn duur voor het bedrijfsleven

Over de schrijver