Battle: geef je duurzame waterproject een kickstart met €3.500

4093575863 9Ba39F1A07
Foto: Laszlo Ilyes, Flickr

Voor de Wereld van Morgen start half februari met de Battle in het thema ‘water’. In de Battle strijden twee ondernemers van een duurzaam bedrijf of project, dat zich bezig houdt met water, om zoveel mogelijk stemmen. En daarmee om financiële steun van de ASN Bank. Met het geld krijgen de ondernemers de kans om hun project te presenteren aan een breed publiek en een volgende stap te zetten.
Hoe werkt het? Eerste fase
Voor de Wereld van Morgen bepaalt elke twee maanden een thema. Iedereen met een project of bedrijf dat bij dit thema past, kan zich voor de Battle inschrijven. Wij selecteren de twee beste projecten. Zij werven zoveel mogelijk stemmen, want elke stem is 5 euro waard. In drie weken kunnen de ondernemers maximaal € 3.500 verdienen voor hun project. Hoeveel het wordt, hangt af van de inspanning beide inzenders.
Hoe werkt het? Tweede fase
Is het maximum van € 3.500 bereikt, dan sluit de Battle. Voor het project met de meeste stemmen gaat fase twee van start. Allereerst organiseert Voor de Wereld van Morgen een Crowd Sourcing Event met iedereen die bij het project is betrokken. De winnaar mag een concrete vraag neerleggen. De achterban van Voor de Wereld van Morgen gaat daarover meedenken.
Thema’s
Elke twee maanden heeft de Battle een nieuw thema. Ieder project dat binnen dat thema valt, kan worden ingeschreven. De redactie van Voor de Wereld van Morgen, ondersteund door experts uit het veld, kiest de twee projecten voor de Battle. De thema’s zijn water, mode, voeding, afval, dierenwelzijn en sociale cohesie.
Inschrijven
Ondernemers kunnen hun waterproject aanmelden vóór 15 februari. Twee dagen voor de start van de Battle krijgen de inzenders bericht of ze doorgaan of afvallen. Vanaf de start hebben de geselecteerde initiatieven drie weken de tijd om zo veel mogelijk stemmen te werven.
Inschrijven kan hier

Over de schrijver