Be kind to unkind {column}

Riotcleanup Flickr Bdc1
Foto: Flickr_Bdc

Relschoppers in diverse Britse steden maakten snel duidelijk dat vechten zonder onderliggende zaak, een kansloze exercitie is. Onvrede over hun leven en andere frustraties werden veelal lachend gebotvierd, hardwerkende middenstanders getroffen.

De reactie erop was een prachtig voorbeeld van hoe het ook kan. In plaats van de couch potato te zijn en de politiek the finger te geven liepen in dezelfde steden de straten weer vol, nu met Britten die de rotzooi gingen opruimen. Met z’n allen de straat op, op een positieve manier de negativiteit schoonspoelend. De (helaas niet-rechtenvrije) foto van de mensenmassa met bezems en gereedschap zal nog een tijdje op mijn netvlies blijven. Prachtig.

Voor mij is het een teken van deze tijd. We kiezen voor Liefde in plaats van Angst, in een transitie naar een betere wereld. Waarin crises door steeds meer mensen worden opgepakt als kansen, en we overdenken en doorvoelen waarom we doen wat we doen, met de Aarde, tegen anderen en onszelf. Een nieuwe LoveRevolution is begonnen. En ik doe mee.

Deze column is eerder verschenen in dagblad De Pers ~ 16 aug 2011.

Lees ook:

Eerst Nike, nu Adidas nog
Kom in actie voor de toekomst van jouw voedsel

Over de schrijver

1 gedachte over “Be kind to unkind {column}”

Reacties zijn gesloten.