Beach Clean Up in Noordwijk hard nodig

Charlotte Hesterman, Beach Clean Up
Charlotte Hesterman Organisator Beach Clean Up
Een dagje naar het strand is een heerlijk dagje uit. Als het strand en de zee tenminste schoon zijn… Charlotte Hesterman, voorzitter van de Sea First Foundation Nederland, vertelt over de actie Beach Clean Up die 6 oktober 2013 plaatsvindt.
“Als je een beetje oplet, zie je veel afval op het strand en in zee. Als vrijwilliger van Sea First Foundation ben ik begaan met de dieren boven en onder water. Ik vind dat dieren onder water ook onze aandacht en zorg verdienen. We zien ze misschien niet direct, maar ze zitten er wel. Sterker nog, ze zijn een belangrijk onderdeel van het gehele ecosysteem. Een bekende uitspraak is “Zonder blauw geen groen”. Je kunt de oceanen dan ook gerust de longen van de aarde noemen.
Daarom organiseren wij op 6 oktober weer een Beach Clean Up in Noordwijk samen met Sea Cleaners International.
We deden dit al eerder op 21 april. Samen met 77 deelnemers gaven we het strand een grondige schoonmaakbeurt.
In de grafiek hieronder zie je hoeveel troep we verzamelden.
Zoals je kunt zien bovenin de grafiek vonden we 156 zakken. Maar we verzamelden ook 170 plastic flessen, 186 snoepverpakkingen, en nog veel meer. Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Zet dus 6 oktober de Beach Clean Up in je agenda. Een lekker dagje uitwaaien en meteen het strand opruimen.
Deze clean-up staat in het teken van Wereld “Zee” dierendag, die jaarlijks op 4 oktober gevierd wordt. Afval is niet alleen hinderlijk voor mensen, maar ook dieren hebben er last van. Vogels en vissen eten afval waardoor ze in veel gevallen sterven. Een schoon strand is daarom een must voor mens en dier.”
Meer informatie vind je op www.seafirstfoundation.nl
Aanmelden kan via e-mail: welkom@seafirst.eu
Grafiekafval

Over de schrijver

1 gedachte over “Beach Clean Up in Noordwijk hard nodig”

Reacties zijn gesloten.