Beatrix met stip in de Duurzame 100, Minnesma op 1

Minnesma
Marjan Minnesma, Nr. 1 In De Duurzame 100

Trouw publiceerde vandaag de nieuwe Duurzame 100. Een lijst met 100 “duurzame doeners en denkers” die het afgelopen jaar opvielen met hun bijdrage aan verduurzaming van de samenleving.
Op de lijst staan oude bekenden, zoals Marjan Minnesma (Urgenda) en Paul Polman (Unilever) op respectievelijk plaats 1 en 2, Herman Wijffels (ex-Rabobank, hoogleraar), Wubbo Ockels (hoogleraar, innovator), Louise Fresco (hoogleraar), Jan van Betten (Nudge). Maar er zijn ook 40 nieuwkomers. De meest opmerkelijke is wel koningin Beatrix (op plaats 59), voornamelijk vanwege haar duurzame kersttoespraak. De hoogste nieuwe binnenkomer is Sjoerd van de Wouw, campagneleider bij Wakker Dier, die met acties grote supermarkten en bedrijven wist over te halen om te stoppen met het verkopen en gebruiken van plofkippen
In de lijst van dit jaar staan volgens Piet Sprengers meer mensen die praktische oplossingen leveren in combinatie met een langetermijnvisie op duurzaamheid. Sprengers werkt bij de ASN Bank en is lid van het expertteam dat de lijst samenstelde: “We realiseren ons ook als jury dat juist met die combinatie de stappen gemaakt worden naar een duurzame samenleving. De brede vergezichten zijn mooi en inspirerend, maar wie gaat het doen?”
Natuurlijk zijn er ook veel duurzame denkers en doeners die de lijst niet haalden. Wat ons betreft mogen deze mensen ook een plaatsje in de lijst:

Heb jij nog mensen die jij in deze lijst vindt thuishoren? De volledige Duurzame 100 lijst vind je op Trouw.nl
Lees ook
Supermarktmelk: voor niemand goed
Zo krijg je de juiste zonnepanelen voor een goede prijs
Kijktip: Tegenlicht over de energierevolutie van en voor burgers

Over de schrijver

4 gedachten over “Beatrix met stip in de Duurzame 100, Minnesma op 1”

  1. Schandalig dat Beatrix, die grootaandeelhouder is van milieu- en mensenlevens- vernietiger Shell in een lijst van duurzame figuren is geplaatst!
    Net zo schandalig is het dat Nederlandse en Europese (kik)vorsten voor de lol dieren vermoorden (tijdens hun 'plezier'jacht) en nog steeds echt Bont dragen.

  2. Waarom nou weer zoveel mensen die er voor worden betaald om duurzaam te zijn (of te lijken)….. De opkomst van de groene bobo, schieten we weinig mee op helaas.

Reacties zijn gesloten.