Bedrijf verstopt twintigjes in Boston

Plenty of Twenties
Plenty of Twenties

De meeste bedrijven proberen vooral geld te verdienen, maar beste vrienden Steven Grant en Richard Cook besloten het weg te geven. Ze besloten elke dag een briefje van 20 dollar te verstoppen in Boston. De locatie van het briefje werd gepost op hun website, Facebook en Twitter. Wat begon als een leuke actie om onbekenden te verrassen, is inmiddels uitgegroeid tot een heus bedrijf: plaatselijke bedrijven staan in de rij om de dagelijkse Give Away te sponsoren, in ruil voor een advertentie op de website.

Verrassend
De actie was in de eerste instantie bedoeld als sociaal experiment. Cook: “We begonnen ermee als een sociaal experiment met de vraag dat als we elke dag 20 dollar deden, hoe mensen dan zouden reageren. En dat is behoorlijk verrassend en erg leuk.” Dat vond ook Lisa Mulcahey, die het twintigje vond op de dag nadat haar huis afbrandde: “Voor ons was het enorm. Alleen al het vinden van een briefje van 20 voelde als een zonnestraal na een grote storm. Het laat je zien dat je ergens in kunt geloven. We hebben allemaal in de auto zitten huilen.”
Goed doel
Cook en Grant laten niet alleen de vinders profiteren van het geld. Voor elk briefje van 20 dat ontdekt wordt, wordt ook nog eens 2 dollar overgemaakt naar een goed doel. En zelfs dan blijft er nog voldoende over om ook wat te verdienen; bedrijven betalen namelijk 40 dollar om één dagactie te sponsoren. Overigens wil dat nog niet zeggen dat Cook en Grant ervan leven; voorlopig werkt Cook nog als psychiater en draait Grant zijn uren als advocaat.
Bron: Huffington Post
Lees ook:
Over 5 jaar is eigen voedsel printen ook voor gewone burgers
Groene stroom? Ja graag. Sjoemelstroom? Nee, dank je.
Zo vind je de juiste zonnepanelen tegen de juiste prijs

1 reactie op “Bedrijf verstopt twintigjes in Boston”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020