Deze bedrijven strijden tegen voedselverspilling

De strijd tegen voedselverspilling gaat gestaag door en met succes. Zo hebben achttien Nederlandse bedrijven hun krachten gebundeld op de site verspilling is verrukkelijk. En eind januari werd de gratis app Too good to go in Nederland gelanceerd. Met succes, want er doen steeds meer merken mee aan dit initiatief. Denk bijvoorbeeld aan het Vlaamsch Broodhuys, Stach en Landmarkt.

Voedselverspilling moet in 2030 gehalveerd zijn

Een derde van al het voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd wordt onnodig verspild. Alleen al in Nederland wordt er tussen de 1,7 en 2,2 miljoen ton aan eten weg gegooid. Daarom werd gezamenlijk in de Sustainable Development Goals afgesproken dat de voedselverspilling in 2030 gehalveerd moet zijn. Een nobel streven waarbij Nederland graag voorop wil lopen. Zo beloofde minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vorige week de komende vier jaar 7 miljoen euro vrij te maken om dit probleem aan te pakken.

To Good To Go E1522168241860

Too good to go

Eind januari werd de app Too good to go in Nederland gelanceerd. Deze app bestrijdt op een actieve manier de voedselverspilling in Amsterdam door consumenten in contact te brengen met winkels en restaurants. Zo bieden zij klanten een zogenaamde ‘magic box’ aan met daarin voedsel dat die dag over is en dus zou worden verspild. Deze ‘magic box’ kan je tegen gereduceerd tarief kopen. Op de app zie je precies welke bedrijven in jouw buurt vandaag een ‘magic box’ in de aanbieding hebben, hoeveel die kost en wanneer je die kan ophalen. Inmiddels doen meer dan 50 locaties in Amsterdam mee om actief eten te redden van verspilling. Er zijn al meer dan 1500 maaltijden gered en de teller blijft lopen.
Verspillingisverrukkelijk E1522168171111

Verspilling is Verrukkelijk

Op het platform Verspilling is Verrukkelijk hebben verschillende ondernemers hun krachten gebundeld in de strijd tegen voedselverspilling. Denk aan bedrijven als Kromkommer, The Ketchup Project, De Verspillingsfabriek, Twisted Jams, Coco Conserven en vele anderen. Ook deze bedrijven pakken voedselverspilling op een positieve manier aan door te laten zien dat het ook anders kan. Zo ontwikkelen ze mooie producten van voedsel dat anders verspild zou worden.
Denk aan soep van kromme groente, bier van oud brood of zeep van sinaasappelschillen. Verspilling is Verrukkelijk organiseert gezamenlijke evenementen en campagnes om mensen te verleiden ook met het bestrijden van voedselverspilling aan de slag te gaan. Zo vind je op hun site ook blogs met titels als: Regelmatig piepers over, 5x aardappelrecepten en alles over de VN’s Sustainable Development Goals.
 

Over de schrijver

3 gedachten over “Deze bedrijven strijden tegen voedselverspilling”

 1. Pingback: 14 tips tegen voedselverspilling - hetkanWEL

 2. one man can make a difference:
  if you chose your stuff in any shop with mindfullness ~!
  it’s already verry sad “modified starch” is almost everywhere these days..
  grinded pig bones – gelatine –
  and fish is these days mostly [farmed], wich is not verry natural
  goodday

Reacties zijn gesloten.