Belgen pakken klimaatverandering keihard aan: met een lied

In Nederland krijg je mensen niet echt in beweging voor het klimaat. Sterker nog, we zijn een van de grootste klimaatverziekers van Europa, zo bleek deze week bij de publicatie van de CCPI-index 2013. Op deze lijst die in kaart brengt hoe landen presteren bij de aanpak van klimaatverandering, zakten we naar een 49e plaats.
Maar in België maken mensen zich nog wel serieus zorgen over de mogelijke gevolgen van klimaatverandering. De manifestatie ‘Sing for the climate’ bracht in september bij elkaar meer dan 80.000 mensen op de been, in 180 Belgische steden en dorpen. Zij zongen het lied ‘Do It Now’, waarin politici worden opgeroepen om klimaatverandering ambitieuzer aan te pakken, lokaal, nationaal en internationaal. In deze video zie je een collage van de opnamen.
Aangezien België een klein land is, en klimaatverandering een internationaal probleem is, roept de organisatie van ‘Sing for the Climate’ organisaties in andere landen op om hun eigen versie van Sing for the Climate te organiseren.

Lees ook:
Groen bouwpakket biedt banenmotor voor nieuwe kabinet
Nederland grootste klimaatverzieker van Europa
Kabinet, knoop het in je oren: goed klimaatbeleid levert veel geld op

Over de schrijver