België krijgt eerste verpakkingsvrije winkel

Eind juni wordt in Antwerpen de eerste verpakkingsvrije winkel van België geopend. De winkel met de naam Robuust, the zero waste shop, is de eerste in België. “Het is de bedoeling dat klanten hun eigen verpakkingen meenemen”, zegt initiatiefneemster Savina Istas (25). “Wie die niet heeft, kan bij ons wel linnen zakken en glazen flessen en bokalen kopen.”

“Er zullen ook voorwerpen te koop zijn waardoor je ecologischer kan leven”, vertelt Savina. “Zo zijn er bijvoorbeeld rietjes en lunchdoosjes uit roestvrij staal, of herbruikbare watjes. Maar ook producten zoals vitaminesupplementen, essentiële olien en gezichtsmaskers kan je hier in bulk aankopen.”

Lees het hele artikel in de Gazet van Antwerpen

Het is niet de eerste verpakkingsvrije winkel in Europa. In 2006 startte in Londen de winkel Unpackaged. Deze winkel ging echter in januari 2014 ter ziele. In het Duitse Kiel is sinds februari dit jaar “Unverpackt” geopend, een biologische winkel. Bovendien is een groep van 5 enthousiaste vrouwen een crowdfunding gestart om een verpakkingsvrije supermarkt(keten) te starten, “Original Unverpackt“.

Maar eigenlijk is het idee voor een verpakkingsvrije winkel natuurlijk al heel oud. Het heet: de kruidenier…

Bron: Gazet van Antwerpen, via Leven zonder Afval

Lees ook: 
Duitsers openen eerste verpakkingsvrije winkel zonder plastic in 2014
Tip: zo haal je boodschappen zonder plastic verpakking

Over de schrijver

4 reacties op “België krijgt eerste verpakkingsvrije winkel”

  1. Pingback: Eerste verpakkingsvrije winkel komt er echt - hetkanWel.nl

  2. Pingback: Verpakkingsloze supermarkt haalt binnen 1 dag 20.000 euro op » hetkanWel.nl

  3. Pingback: Toegepaste idealen « artlaunch.nl artlaunch.nl

  4. Het zou fatastisch zijn, meer winkels in Nederland die verpakkingsloos verkopen. Zelfs de eco-winkels hebben nu vaak nog ruime sortering verpakt in plastic, helaas.

Reacties zijn uitgeschakeld.