Je hele badkamer zero-waste met de producten van Ben & Anna

Na de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde over microplastics was ik toch weer in shock. Het is werkelijk ongelofelijk hoeveel cosmeticaproducten (micro)plastics bevatten. Vaak zonder dat je het als gebruiker door hebt. Gelukkig zijn er heel veel alternatieven, waaronder de producten van Ben & Anna. Zo kun je op weg naar een zero-waste badkamer.

Vroeger was de drogist voor mij een soort snoepwinkel. Ik hield van de geuren en de kleurrijke verpakkingen en het liefste wilde ik alles uitproberen. Tegenwoordig kijk ik op een hele andere manier. Ik zie vooral plastic vervuiling, onnodige producten en chemische ingrediënten. Met ijzeren discipline koop ik alleen wat ik nodig heb en kies ik voor producten met een duurzame verpakking, zonder microplastics en met natuurlijke ingrediënten.

Zero-waste badkamer

Gelukkig wordt dat steeds gemakkelijker om duurzame cosmetica te kopen. Zo kwam ik toevallig in aanraking met de vegan, zero-waste deodorant van het merk Ben & Anna. De deo is gemaakt van alleen maar natuurlijke ingrediënten en bevat geen aluminium, parabenen, ftalaten of microplastics. De verpakking is van papier en ze zijn er in verschillende geuren en kleuren. Ineens was ik weer even terug in de snoepwinkel.

Ben & Anna

Ben & Anna bleken ook echt te bestaan. Ze zijn getrouwd en komen uit Duitsland. Het echtpaar leefde al jaren veganistisch en was op zoek naar een gecertificeerde deodorant zonder aluminium. Die konden ze niet vinden, dus besloten ze deze zelf te ontwikkelen.

Natuurlijke ingrediënten

De voornaamste ingrediënten zijn baking soda en natriumbicarbonaat. Arrowroot zorgt ervoor dat de oksels droog aanvoelen en de verzorgende oliën en plantenextracten zorgen voor de lekkere geur. Er zijn ook varianten zonder baking soda, want sommige mensen zijn gevoelig voor deze stof op hun huid.

Natuurlijke deodorant

Ik kocht een deodorant stick en was eigenlijk meteen enthousiast over het gebruik. Je drukt de stick van onderaf een stukje naar boven. Het lijkt een beetje op een ijsje. En als de deodorant nog een beetje aan de harde kant is, houd je die 10 seconde tegen je oksel. Daarna is de deo klaar voor gebruik. Het enige grote verschil met ‘gewone’ deodorant met aluminium is dat deze deodorant je niet ‘droog’ houdt onder je oksels. Toch neemt deze deo best veel vocht op.

Zero-waste producten

Na het ontwikkelen van de deodorant hadden Ben & Anna de smaak te pakken, want inmiddels zijn er ook andere zero-waste producten. Denk aan brush mints om je tanden mee te poetsen, maar ook mondwater, shampoo en een product voor onder de douche. Allemaal in de vorm van tabs. Het mondwater los je op in een klein beetje water en vervolgens ga je er mee spoelen. De shampoo en douche tabletten houd je in je hand, vervolgens laat je er een beetje water bij komen en je kunt er mee aan de slag.

Ik zou die ook graag een keer uitproberen en ben benieuwd of jullie er ervaring mee hebben? Laat het weten in een reactie.

Over de schrijver

3 gedachten over “Je hele badkamer zero-waste met de producten van Ben & Anna”

 1. Ik heb de tandpasta tabletten en de tandpasta uit het glazen potje gebruikt
  De douchetablet in huis, maar nog niet gebruikt

  De tandpasta schuimt niet. Dat is even wennen, maar verder bevalt het goed.
  Het gaat mee in de rugzak bij de wandelvakantie

 2. Klinkt interessant. Wij hebben net besloten om ons niet meer in het oerwoud van microplastics te begeven en zelf onze douchefris te gaan maken. Wat raspen van een blok zeep, oplossen in kokend water en 24 uur laten staan. Dan aanvullen met wat je wilt. Wat kokosvet of olie voor de huid, een druppeltje etherische olie voor de geur.

 3. Hallo, interessant artikel!
  Nadat het poetsen met denttabs vanwege mijn ouder wordend gebit (bijna 60) niet meer zo beviel, heb ik opnieuw gekozen voor tandpasta. Het is de sensitive van Ben en Anna, zit in een glazen pot en breng je op met een bamboe spateltje. Die bevalt heel goed!
  Verder gebruik ik naar tevredenheid de sensitive lime-lemon deo van hen, omdat mijn zelfgemaakte versie waar o.a. kokosolie in zat, vlekken gaf in kleding, zelfs na het wassen.
  De andere producten waar je het over hebt, ken ik niet van Ben en Anna.

Reacties zijn gesloten.