Benzineprijs gaat vandaag of morgen over 2 euro

Foto: futureatlas.com, Flickr

De Telegraaf meldt dat vandaag of morgen de benzineprijs over de historische grens van 2 euro gaat. Op dit moment is de gemiddelde prijs €1,82, maar de duurste pompen in het land schrijven al €1,989 per litertje vloeibaar oliegoud. En de prijzen blijven voorlopig stijgen.
„Het is een kwestie van tijd voordat benzine overal 2 euro kost, gezien de enorme vraag vanuit de opkomende wereldeconomieën, met name in Azië,” aldus analist van de TNO Cyril Widdershoven. De kans is groot dat over een tijdje de benzineprijs overal in het land boven de 2 euro ligt.
Het goede nieuws is dat elektrisch rijden steeds goedkoper wordt, althans als Volkswagen gelijk krijgt. Dit bedrijf berichtte vorige week dat de prijs van accu’s voor elektrische auto’s binnen een aantal jaren tot 80% zal dalen.
Rijdt je nog geen auto, maar een scooter, ook dan zijn er elektrische alternatieven, die in gebruik een stuk goedkoper zijn.
Bron: Telegraaf

Over de schrijver

5 reacties op “Benzineprijs gaat vandaag of morgen over 2 euro”

  1. Telegraaf 'vergeet' dat het hier om Super+ gaat. (Wie tankt dat nou nog?) De huidige aviesprijs van Euro 95 (de meest gebruikte benzine) ligt onder de 1.90 (1.885 om precies te zijn), nog minimaal 11 en halve cent te gaan dus. Volgens Telegraaf stijgt de prijs momenteel zo'n 5 cent p maand, dat duurt dus nog minimaal twee maanden. Komt nog bij dat het al een aantal jaren gebruikelijk is dat de prijs stagneert in mei, juni (minder vraag) en soms zelfs daalt! Ik zou zeggen: maak je niet al te druk over wat de Telegraaf schrijft..

    1. Sterk verhaal Bernard. Blijft overeind dat er wel degelijk een stijgende trend is. De kans is wel degelijk groot dat we nog dit jaar boven de 2 euro uitkomen, of niet?

  2. benzine prijs boven de 2 euro. iedereen moet de joodse gemeenschap zeer dankbaar zijn. de belasting op benzine tevens de meeste goederen zijn voor de joden voor oorlog. u weet nog wel . uw president de zwarte jood heeft gezegd. god bless israel en amerika europa. de rest van de wereld is door hun al gedood. domme mens .weet jij wat wereld burgers betekend.en als je ooit een geloof heb gekend. dat je dan ook atoombommen mag hebben in je tiun. voor de eerlijk heid. maar nee jij jood was al bang bij je geboorte. zatan is 24 uur bang. word met de dag banger. de dag des oordeel is komende. de" hel wacht.

Reacties zijn uitgeschakeld.