Bereken je voordeel met goedkope windenergie

Natuurlijk is de zon een mooie energiebron, maar ook als je dak niet geschikt is, kun je heel goed duurzame energie opwekken. Met wind, op afstand!
De Windcentrale geeft winddelen uit. Als je een winddeel koopt, wordt je mede-eigenaar van een windmolen. Met 7 winddelen heeft een gemiddeld gezin voldoende capaciteit voor het jaarlijkse stroomverbruik. Je hebt dan geen last meer van stijgende energieprijzen. De terugverdientijd van winddelen is 7 jaar.
Bereken jouw voordeel op Winddelen.
Hoe werken Winddelen?
Het eigendom van de windmolens is opgesplitst in gelijke stukjes, genaamd Winddelen. De molenaar koopt via de Windcentrale één of meer Winddelen om eigen stroom op te wekken (gemiddeld 500 kWh per Winddeel per jaar). De koper ontvangt 16 jaar lang stroom van de eigen Winddelen via Greenchoice. Je betaalt dan, naast de verplichte energiebelasting en netwerkkosten (op dit moment 13,5 eurocent/kWh), geen kosten meer voor je eigen stroom. Daarmee heb je geen last meer van stijgende stroomprijzen.
Een klein rekenvoorbeeld:
Als je 6 winddelen koopt (goed voor 85% van het stroomverbruik van een gemiddeld huishouden), dan betaal je € 2.106 voor de Winddelen ineens en jaarlijks € 100,- onderhoudskosten. Na 16 jaar heb je voor je stroom zo’n €3.700 betaald.
Als je een gewoon stroomabonnement houdt, betaal je voor dezelfde hoeveelheid elektriciteit zo’n € 5.360,- (rekening houdend met een prijsstijging van 3% per jaar). Oftewel, je verdient zo’n €1.650, een rendement van iets meer dan 8%.
De Windcentrale is er in geslaagd om in korte tijd twee windmolens te kopen, samen met duizenden consumenten. De centrale is van plan nieuwe windmolens op te kopen. Op de website kun je je inschrijven voor de reservelijst.
Bereken jouw voordeel op Winddelen.
Bron: Natuur & Milieu
Lees ook
Grootste crowdfunding project voor windmolens ooit is geslaagd
Winddelen, de nieuwe manier om zelf schone energie op te wekken
4 manieren om geld te verdienen met wind

Over de schrijver

2 reacties op “Bereken je voordeel met goedkope windenergie”

  1. Hoi Mark, wat is hier nu precies "sluik" aan?
    Op de keper beschouwd is dit een artikel met een rekenvoorbeeld en een link naar de website winddelen waar je zelf kunt berekenen of en hoeveel voordelen winddelen opleveren.
    Daar is weinig geheimzinnigs aan

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020