Bescherm je gadgets met duurzaam vilt

Frisse Omhulsels Voor Al Je Gadgets
Frisse Omhulsels Voor Al Je Gadgets

Je wil je gadgets beschermen. Maar wel in stijl. Je wilt iets dat sjiek, duurzaam en niet overpriced is. Jij blij, want dat kan. Via laptoptailors.com kun je een vilten beschermhoes kopen voor je kleine (ipod, smartphone) of grote (laptop) speeltjes. De hoes wordt op maat gemaakt en is in allerlei frisse kleuren te verkrijgen. Ik had voor mijn eigen nieuwe telefoon nog een hoesje nodig en heb er één gekocht. Maar voldoet het aan de verwachtingen?

Omdat bij mijn telefoon geen hoes geleverd werd, zocht ik een passende hoes waar ik mee voor de dag kan komen. Er is het nodige aanbod op internet, maar ik bleef haken bij laptoptailors.com. Wat mij aansprak was de prijs (€9,95), het feit dat het hoesje op maat gemaakt wordt en de aandacht voor duurzaamheid. De site wordt gerund door Supernana, een Nederlands / Belgisch netwerk van mensen die vanuit thuis werken. Volgens Supernana heeft deze lokale aanpak veel voordelen: “Op deze manier hoeven we het milieu niet extra te belasten met transport, en kunnen we flexibel reageren op vragen van onze klanten.” Het bedrijf neemt duurzaamheid serieus en is dit jaar voorzitter van Clean&Unique, een vereniging van kleine modelabels die gezamelijk lid zijn van de Fair Wear Foundation.

Twee dagen na de bestelling kwam het felrode hoesje binnen. Volgens mijn dochter is het een meisjeskleur, maar ik vind dat mannen ook best rode accessoires kunnen hebben (toch?). Het design is eenvoudig, maar doeltreffend. Het hoesje is gemaakt van dik vilt, maar ziet er wel strak en sjiek uit.

Eenvoudig Maar Kek Design
Eenvoudig Maar Kek Design

En de telefoon (een HTC Hero) past precies. Het vilt is gemaakt van schapenwol, dus je kunt het niet zo makkelijk wassen. Volgens laptoptailors is dat ook niet nodig, tenzij je er koffie over morst of iets dergelijks. Wassen kan wel, maar je moet het voorzichtig doen. In het dagelijks gebruik vind ik wel dat het vilt stofjes aantrekt die in je tas of jaszak huizen. Maar vies wordt het niet echt.

Kortom, ik ben tevreden: ik heb een duurzaam product gekocht dat er leuk uitziet, goed werkt en niet te duur is. Wat wil je nog meer?

Over de schrijver

3 reacties op “Bescherm je gadgets met duurzaam vilt”

  1. vilt kun je prima wassen ( want is al verwassen wol ) Dus hup in de wasmachine er mee op 30 graden en niet te hard centrifugeren en gewoon met de andere kleding erbij.

  2. Leuk, enne… wel even opletten dat je laptop goed genoeg is afgekoeld voordat je m in een vilten hoesje stopt.. wol isoleert nl. goed.. dus betekent anders lang een warme laptop (wordt ie niet blij van..)

Reacties zijn uitgeschakeld.