Zo bescherm je tuinstoelen in de winter

Hoe bescherm je je comfortabele tuinstoelen tegen kou, vorst en regen in de winter? Wij geven je een aantal praktische tips per materiaal.

Tuinstoelen van rotan, riet of bamboe

Rotan, riet en bamboe zijn hele mooi materialen. Vooral voor in de tuin, maar ze zijn wel ontzettend kwetsbaar. Vooral als het gaat vriezen, of als het langdurig en hard regent. Tuinmeubelen van deze materialen krijgen vaak een extra beschermlaag, maar dan nog kan het verbuigen of breken als het bijvoorbeeld vriest of sneeuwt. Om ze goed te beschermen, zul je ze in de winter binnen moeten zetten in een goed geventileerde ruimte.

Houten tuinmeubelen

Tuinmeubelen van hout, zet je in de winter het liefste binnen op een droge en warme plek. Zijn ze gemaakt van grenen of vuren hout, dan drogen ze in de winter gemakkelijk uit. Daarom is het ook belangrijk om de plek waar ze staan goed te ventileren. Heb je geen plek om ze binnen te zetten, dek ze dan goed af, maar gebruik daar een luchtdoorlatende hoes voor. Met een plastic hoes, kunnen de meubelen gaan schimmelen en rotten. Tuinmeubelen van hardhout of teak kunnen het hele jaar door buiten blijven staan, maar afdekken in de winter kan geen kwaad.

Tuinmeubelen van kunststof

Ook tuinmeubelen van kunststof kunnen in de winter gewoon buiten blijven staan. Je houdt ze wel mooier door ze onder een afdak te zetten, of met een hoes te overdekken. Dan verkleuren ze niet en worden ze niet vies.

Tuinmeubelen van metaal, rvs en aluminium

Tuinmeubelen gemaakt van metaal, ijzer of aluminium zijn niet kapot te krijgen. Ze zijn ook goed bestand tegen kou, sneeuw en regen. Je kunt ze daarom gewoon buiten laten staan op het terras, maar om hun levensduur te verlengen, kun je ze het beste wel afdekken met een speciale hoes.
Wil je weten wat het duurzaamste materiaal is voor tuinmeubelen? Check dan hier.

Over de schrijver