Beschermende handcreme met cacaoboter en lindebloesem

Img 3525
Foto: Claudia Pietryga

 
Eerder schreef ik al over Madara, waaronder de gezichtsproducten en een deodorant. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik de producten voor het gezicht ‘wel oké’ vond, maar ik was er niet heel erg ondersteboven van. Deze handcrème heeft me daarentegen echt verrast. Wat een fijn spul!
In de winter zijn mijn handen zoals bij wel meer mensen wat schraler en er is helemaal geen beginnen meer aan als ik ze geregeld was. Sinds kort heb ik zelfs een soort lichte eczeem op een paar knokkels. Help!
Madara gaf haar producten onlangs een update, door onder meer de vormgeving te vernieuwen en de formules aan te passen. Ook deze handcrème kreeg een nieuwe inhoud. De producten van Madara zijn ECOCERT gecertificeerd, staan op de lijst van Proefdiervrij en zijn grotendeels natuurlijk. Deze handcrème is zelfs helemaal natuurlijk en bestaat voor ongeveer twintig procent uit biologische ingrediënten. Zoals gewend van Madara gebruikt het merk met name bestandsdelen uit het Baltisch gebied.
Aqua, Theobroma Cacao Seed Butter*, Helianthus Annuus Seed Oil*, Alcohol, Cetearyl Alcohol, Glycerin ***, Glyceryl Stearate, Behenyl Alcohol, Carum Petroselinum Extract*, Pyrus Cydonia Extract*, Tillia Cordata Flower Extract*, Lecithin, Vaccinium Macrocarpon Flower Extract*, Xantan Gum, Stearic Acid, Palmitic Acid, Calendula Officinalis flower Extract*, Chamomilla Recutita flower Extract*, Prunus Domestica Seed Oil, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Glycine Soja Sterols, Sodium Phytate, Lactic Acid, Aroma **, Limonene**. * uit biologische landbouw, ** natuurlijke essentiële oliën, *** gemaakt van biologische ingrediënten.
Zijdezacht
Hij bevat onder meer cacaoboter, pruimenolie, calendula en lindebloesem. De substantie is in mijn ogen perfect. Niet te dik, niet te dun en smeert fijn uit. Dit product verdwijnt niet meteen, maar laat ook geen super vettig laagje achter. De geur doet me denken aan amarettokoekjes of marsepein met een licht kruidige ondertoon. Na gebruik zien mijn handen er mooi uit en voelen ze zijdezacht aan.
Waar moet een goede natuurlijke handcrème in mijn ogen aan voldoen? Hij moet niet te plakkerig aanvoelen, maar wel écht voeden, lekker ruiken, handzaam zijn verpakt en ook geen honderden euro’s kosten. En daar voldoet hij dubbel en dwars aan. Deze handcrème heeft mijn laatste favoriet toch maar weer mooi van de troon verstoten. Madara is via diverse webshops te koop of kijk hier voor de verkoopadressen van winkels. De handcrème kost ongeveer 10 euro.
 

Over de schrijver